Kapela Branko's Bridge sa už čoskoro vracia na pódiá a vydáva album Hobby Horse Cowboy. V treťom singli pražská štvorica preskúmala kozmickú osamelosť. Atmosferickú pieseň Lost Contact sprevádza animovaný klip od Jana Piskača.

Cestu k májovému vydaniu albumu Hobby Horse Cowboy lemuje pražská kapela Branko's Bridge pestrofarebnými singlami. Po post-punkovom ladení videosingla I Feel Fine a westernovej melanchólii piesne A Cowboy That Loved To Dance sa štvorica s novo vydanou piesňou presúva do hlbokého vesmíru. "Lost Contact je pomalým pádom do priepasti. Všetko, čo môžete robiť, je pripraviť sa na náraz," uvádza k alegorickej piesni spevák Vojtěch Vácha. Jej text môže rozprávať príbeh o troskotajúcej kozmickej lodi, rovnako tak ale môže tematizovať rozpadajúci sa vzťah. Pieseň si môžete preduložiť už teraz, a to tu.

Atmosferickú pieseň dopĺňa videoklip od animátora Jana Piskača. Kozmonauta a kozmonautku, ktorí sa vracajú späť na Zem, v ňom namiesto jasajúcich zástupov privíta nukleárna vojna. Domovskú planétu síce stráca, ale nachádza jeden druhého. Rôznorodé single okrem mixu britského zvukového inžiniera Jonathana Hucksa vzájomne prepája vrelé prijatie odbornou aj laickou verejnosťou - A Cowboy That Loved To Dance sa prebojoval do celorepublikových aj medzinárodných playlistov.

Cesta k debutovému albumu kapely vyvrcholí krstom vo štvrtok 16. mája v Kasárňach Karlín, kde kapela vystúpi spolu s psychedelickou formáciou Fumar Mata a nákazlivým diskódom Hello Marcel. Okrem Prahy Branko's Bridge vystúpi aj v Liberci, na majálese v Českých Budějoviciach, Ostrave, Ústí nad Labem alebo v nemeckom Chemnitze. Na album vybrala aj vďaka podpore fanúšikov v crowdfundingovej zbierke.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jonáš Verner.