Barbora Piešová má za sebou takmer rok vo vodách šoubiznisu. Za ten čas stihla už pár mesiacov po triumfe v speváckej súťaži vydať svoj debutový album a dva klipy k piesňam Dážď a Vesmír. Momentálne účinkuje aj v programe Tvoja tvár znie povedome, kde mení svoju tvár a dokazuje svojím hlasom, že spevácku súťaž minulý rok vyhrala zaslúžene.

Teraz Barbora Piešová prichádza s ďalším singlom z albumu Som flegmatik, ale optimista. K piesni s názvom Priateľ zároveň nakrútila svoj tretí videoklip, musela si však naň chvíľu počkať kvôli pandemickým opatreniam. Priateľ, ktorý jej asistuje vo videu, český hudobník, spevák Michal Šafrata, ktorý je zároveň jej kolegom zo SuperStar, sa totiž skôr na Slovensko nedostal.

"Michal je pre mňa jedna z najlepších osôb, akú som kedy stretla a pieseň Priateľ, ktorá je o ozajstnom priateľstve, považujem za jednu z najkrajších z môjho debutového albumu. S Michalom sme mali k sebe veľmi blízko už počas súťaže a vtedy sme si povedali, že nahráme aj spoločný duet. Je to pre mňa veľmi silná nahrávka, ktorá hovorí o tom, ako sme sa spolu spoznali. Mám ho naozaj veľmi rada, vážim si ho a čo je dôležité, nezabudli sme na seba," uviedla Barbora.


"V každej našej konverzácii dominuje smiech a humor. Počas jedného spoločného telefonického rozhovoru po SuperStar sme zrazu obaja držali gitary a len tak sme si hrali a znelo nám to veľmi dobre," objasňuje vznik piesne Barbora a dodáva: "Som zvedavá, ako sa ľudia popasujú s našou myšlienkou a nápadom v klipe, ako priateľstvo môže vyzerať alebo naopak, ako by nemalo," dodala.

Réžiu a kameru videoklipu nechala Barbora opäť v rukách dvojice Michal Lenghart a Viliam Dráb z Emery Records. "Na nakrúcanie sme využili okolie môjho rodného kraja, kde sme točili na rôznych miestach v Prievidzi. Mali sme menšie problémy s koňmi, hlavne Michalov bol dosť splašený, báli sme sa s ním jazdiť a nechceli sme ho príliš stresovať. Vtipné boli časti klipu, keď sme skákali do bazéna, ktorý mal len 19 stupňov a my sme tam skoro zamrzli, ale na záberoch to nie je až tak vidieť," komentuje speváčka niektoré zábery z videa.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Foto: Monika Richterová