Slovenské pop operné trio La Gioia vydáva nový, v poradí druhý album, ktorý dostal názov Per Te (Pre teba). Nahrávku, ktorá obsahuje cover verzie viacerých známych aj menej známych piesní, trojica spevákov oficiálne predstaví už dnes večer (7.6.) v pražskom Paláci Aventim. Do života ho uvedú Lucie Bílá, Michal David a Vašo Patejdl.

Album Per Te ponúka rovný tucet nových nahrávok, medzi ktorými je aj nové spracovanie Patejdlovho hitu Ak nie si moja z filmu Fontána pre Zuzanu s talianskym textom pod názvom La Noia, či pieseň Největší z nálezů a ztrát speváka a skladateľa Michala Davida, ktorú nahrali s talianskym textom ako Il Viaggio.

La Gioia - La Noia (Ak nie si moja)

Ďalšími piesňami na albume sú Nella Fantasia, It's My Life, Per Te, La Isla Bonita, Hviezdy, Skhazhite devusky, Marion, Radio GaGa, The Bridge Over Troubled Water a Opera mix.

Trojica La Gioia vznikla v roku 2008. Prezentuje hudobný štýl, pop operu, ktorý spája populárnu hudbu a operný spev. La Gioia interpretuje populárne piesne v štýle belcanta. Repertoár tria tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale aj úpravy slovenských a českých hitov, ktoré v ich podaní znejú novým originálnym spôsobom.

Formáciu La Gioia (v preklade z taliančiny radosť) tvoria barytonista Peter Ďurovec (1974), barytonista Peter Ševčík (1976) a tenorista Matej Vaník (1977). Debutový eponymný album vyšiel v roku 2010, medzi šestnástimi skladbami boli v popovo-opernom prevedení aj známe svetové a domáce hity ako Crying In The Rain, Cose della vita, Ti amero, Ave Maria či Dnes už viem.

Zdroj: TASR
Foto: Ivona Orešková - Lagioia.sk