Nezisková organizácia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, v preklade Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami) ponúka na bezplatné stiahnutie pieseň Animal Kingdom zosnulého amerického hudobníka Princea.

Spravili tak pri príležitosti spevákových nedožitých 58. narodenín, ktoré by oslávil práve dnes. Pieseň si môžu fanúšikovia vypočuť alebo stiahnuť na oficiálnej stránke organizácie PETA.

Prince
 ju pôvodne nahral pred takmer 20 rokmi a následne ju venoval organizácii PETA k jej 20. výročiu. Hudobníkova bývalá manželka Mayte Garcia plánuje zo spevákových narodenín urobiť každoročné oslavy, ktoré by jeho fanúšikov povzbudili prejsť na vegánske stravovanie.

"Prince nechcel oslavovať narodeniny, chcel žiť, vzdelávať sa a pozdvihnúť sa k vyššiemu stupňu osvety," vysvetlila svoj zámer Garcia. "Mojím cieľom je urobiť zo 7. júna nielen oslavu jeho narodenín. S PETA si chceme pripomenúť Princa tým, že 7. jún bude dňom, keď sa jeho fanúšikovia stanú vegánmi. Vzdajú tak česť jeho pamiatke a zároveň zistia, ako dobre sa budú cítiť," dodala. 

Prečítajte si: Prince sa predávkoval liekom, ktorý je 50-krát silnejším opiátom ako heroín

Princove narodeniny oslávia aj v Minnesote

Pri príležitosti narodenín slávneho rodáka z Minneapolisu v Minnesote bude dnešný deň v tomto americkom štáte venovaný jeho pamiatke. Guvernér štátu Mark Dayton v oficiálnom vyhlásení vyzdvihol muzikantovu dobročinnosť, originalitu, prínos hudbe či šoubiznisu. Interpret sa podľa neho významne zaslúžil o zviditeľnenie Minnesoty a jej ekonomický rast. Dayton zároveň vyzval obyvateľov štátu, aby sa dnes obliekli do purpurovej farby, odkazujúc tak na interpretov hit Purple Rain.

Princove narodeniny budú dnes oslavovať aj v múzeu Rock'n'rollovej siene slávy v Clevelande v Ohiu, kde usporiadajú podujatie s názdom Let's Go Crazy! A Prince Dance Party. Predstaví sa na ňom niekoľko interpretov, ako napríklad Lolah Brown, Jabtune, DJ RoadRunner, DJ Corey Grand a ďalší. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj záznam z uvedenia Princa do Rock'n'rollovej siene slávy v roku 2004. 

Zdroj: SITA (consequenceofsound.net, rockhall.com)
Foto: AP Photo/Nousha Salimi

Súvisiaci interpreti: Prince