Americká heavymetalová kapela Five Finger Death Punch pozvala na nahrávanie nového albumu bubeníka Charlieho Engena. Muzikant sa k formácii pripojil po tom, ako ju vlani v decembri pre zdravotné problémy opustil bubeník Jeremy Spencer.

Doteraz však nebolo známe, či skupina Charlieho Engena prijala len ako náhradníka na turné alebo sa objaví aj na ohlásenom novom albume. Kapela Five Finger Death Punch potvrdila informáciu vo videu, ktoré sa zameriava na doterajšie pôsobenie bubeníka v skupine.

Na novinke opäť spolupracuje kanadský producent Kevin Churko žijúci v Las Vegas, kde má súkromné The Hideout Recording Studio. Názov ani dátum vydania albumu zatiaľ nie sú známe.


Five Finger Death Punch vznikli v roku 2005 v Las Vegas. V júli 2007 ponúkli debutový album The Way of the Fist. Ďalšie nahrávky War Is the Answer (2009), American Capitalist (2011), The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1 (2013), The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 2 (2013), Got Your Six (2015) a And Justice for None (2018) sa dostali v Billboarde 200 do Top 10.

Okrem toho majú na konte aj EP Pre-Emptive Strike (2007) či single Far from Home, Under and Over It, Remember Everything alebo Wrong Side of Heaven. V kapele v súčasnosti pôsobia Zoltan Bathory (gitara), Jason Hook (gitara), Ivan Moody (spev) a Chris Kael (basgitara).


Zdroj: SITA (loudersound.com)
Foto: facebook.com/fivefingerdeathpunch

Súvisiaci interpreti: Five Finger Death Punch