Málokto by čakal, že sa developerská firma poverená plánovaním novej výškovej budovy v Melbourne inšpiruje práve hudobnou hviezdou. Nový vlnitý mrakodrap v jednom z najväčších austrálskych miest má totiž pripomínať elastickou látkou zahalené telá z videoklipu speváčky Beyoncé.

Austrálska firma Elenberg Fraser dostala za úlohu navrhnúť plán 226 metrov vysokej výškovej budovy v Melbourne. Podľa informácií a vizualizácií, ktoré spoločnosť zverejnila na svojej oficiálnej stránke, má mať rozvlnený mrakodrap s názvom Premiere Tower 160 hotelových izieb a 600 apartmánových jednotiek na 68-ich poschodiach. Zakrivený je preto, aby dokázal čo najlepšie odolávať veternostným podmienkam, no zároveň ide o umelecký zámer architekta.

"Kvôli tým, ktorí sú viac na strane umenia ako vedy, tentoraz formou skladáme úctu niečomu estetickejšiemu - budeme veriť tomu, že ste videli hudobný videoklip ku skladbe Ghost od Beyoncé," uviedla spoločnosť vo svojom oficiálnom vyhlásení. Narážala na to, že budova s ladnými krivkami, ktorej stavbu oficiálne schválili v máji, kopíruje látkou obtiahnuté postavy z tohto videa.

Pieseň Ghost pochádza z eponymného albumu Beyoncé (2013), kde na audiostope tvorí úvodnú časť skladby Haunted. V rámci vizuálneho obsahu nahrávky má však samostatný videoklip, ktorého režisérom je belgický fotograf a vizuálny umelec Pierre Debusschere.


Autor: Marek Majzon (zdroj: DigitalSpy.co.uk)
Foto: Elenberg Fraser

Súvisiaci interpreti: Beyoncé