Keď začiatkom 70. rokov vznikla v Los Angeles rocková kapela The Eagles, zrejme ani jej zakladajúci členovia nemali odvahu zamýšľať sa nad tým, že o viac ako 50 rokov neskôr bude stále aktívna formácia hudobníkov premýšľať nad koncertným dôchodkom. Ten čas teraz nastal a The Eagles oznamujú rozlúčkové turné, ktoré má byť ich labuťou piesňou.

Sériu koncertov pod názvom The Long Goodbye odštartuje skupina 7. septembra v Madison Square Garden v New Yorku. Špeciálnym hosťom koncertov bude Steely Dan. Kapela prisľúbila, že odohrá "toľko vystúpení na každom trhu, koľko si publikum vyžiada." Aktuálne sa očakáva, že bude turné pokračovať až do roku 2025.

"The Eagles mali za sebou zázračnú 52-ročnú odyseu, počas ktorej vystupovali pre ľudí na celom svete; udržiavanie hudby pri živote aj napriek tragickým stratám, prevratom a neúspechom rôzneho druhu. Poďakovanie patrí nášmu dlhoročnému manažérskemu tímu, našej oddanej cestnej posádke a našim výnimočným sprievodným hudobníkom za poskytovanie kvalifikovanej a vytrvalej podpory počas tých mnohých rokov," uviedli členovia kapely v tlačovej správe.

"Vieme, aké máme šťastie a sme naozaj vďační. Náš dlhý beh trval oveľa dlhšie, než ktokoľvek z nás kedy sníval. Ale všetko má svoj čas a nastal čas, aby sme kruh uzavreli," dodali a pozvali fanúšikov na rozlúčkové turné: "Chceme dať všetkým našim fanúšikom šancu vidieť nás na tomto poslednom kole. Najdôležitejšie je, že vám z celého srdca ďakujeme, že ste prijali túto kapelu a jej hudbu. Koniec koncov, vy ste dôvod, prečo sme schopní pokračovať viac ako päť desaťročí. Toto je naša labutia pieseň, ale hudba pokračuje ďalej a ďalej."

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: Nme.com)

Súvisiaci interpreti: Eagles