Britský spevák Mika prehovoril o svojej sexuálnej orientácii. "Ak sa ma spýtate, či som gej, odpoviem áno. Sú tieto piesne o mojom vzťahu s mužom? Poviem áno. Len vďaka hudbe som našiel silu zmieriť sa so svojou sexualitou aj mimo textov mojich piesní. Toto je môj skutočný život," vyjadril sa v časopise pre gejov Instinct.

V minulosti pritom Mika tvrdil, že je bisexuál. "Pozrite, vždy som hovoril, že sa môžem zamilovať do muža i do ženy. Vždy som hovoril, že to nie je žiadna hanba," povedal ešte v roku 2010 na margo svojej orientácie.

Spevák, vlastným menom Michael Holbrook Penniman, Jr., vydá 17. septembra nový, v poradí tretí štúdiový album The Origin of Love. Pripravovanú nahrávku charakterizoval ako "jednoduchší pop", ktorý však bude menej detinský a vážnejší ako predošlé albumy. V júni predstavil prvý oficiálny singel Celebrate, na ktorom spolupracoval s Pharrellom Williamsom.

Nový album Mika predstaví naživo v rámci svojho jesenného európskeho turné aj vo Viedni, kde vystúpi 5. novembra. Spevák sa nedávno vrátil na koncertné pódiá po dvojročnej pauze, podľa vlastných slov mal na comebackovom koncerte v Londýne veľkú trému.

Mika feat. Pharrell Williams - Celebrate

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/mikasounds 

Súvisiaci interpreti: Mika