Česká punková kapela Houba vydáva nový singel Džísky. K vtipnému songu o smrti zverejnili videoklip, ktorý natočil spevák Majkl. "Vďaka tomu nebezpečnému vírusu som sa začal venovať okrem fotenia aj natáčaniu a strihu videí a dosť ma to začalo baviť. Tak som natočil pre našej kapelu klip," uviedol.

Majkl sa v ňom necháva pochovať členom kapely Sex Deviants, ktorý ho nahradil na pozícii speváka. Viac ale napovie text skladby Džísky, ktorá vyšla na albume Ničeho nelitujem v roku 2019. Klip sa nakrúcal v lete na pražskom Za koule punk festivale a v Južných Čechách.


"Džísky napísal náš kamarát Filip Krejčí. Je to taký vtip. Vôbec sme netušili, že sa tento sranda song chytí aj na koncertoch, ale zaradili sme ho a hráme prakticky vždy. Medzi tými vážnejšími je tento song osvieženie, aj keď je o smrti," hovorí Martiček, basák kapela Houba.

Houba vznikla v júni 1995. Prvý koncert odohrala 7. apríla 1996 v klube Sklep v Rumburku. Odvtedy odohrala cez 1150 koncertov v Čechách, na Slovensku, v Poľsku, Nemecku, Litve, Lotyšsku, Estónsku, Bielorusku, Maďarsku, Srbsku i USA.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Martin Nosek. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Houba