Pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky pripravilo mesto Prešov sériu podujatí. Jedným z nich je koncert špičkových umelcov, ktorých korene sú spojené s týmto mesto.

"Bude to koncert, aký v Prešove ešte nebol, v jednom čase, na jednom pódiu zažijeme defilé špičkového umenia  v podaní tých, ktorí sa stále hlásia k nášmu krásnemu mestu," teší sa primátorka Andrea Turčanová na koncert, ktorý mesto Prešov pripravilo v rámci osláv 770. výročia prvej písomnej zmienky. "Verím, že na amfiteáter príde veľa divákov a spoločne vytvoríme neopakovateľnú atmosféru," dodáva primátorka.

Veľkolepá oslava historického medzníka sa uskutoční 12. septembra v prešovskom amfiteátri a ponúkne program, ktorý poteší ľudí všetkých vekových kategórií i záujmov. Odštartuje ho ľudová hudba Prešovčan, Anna Servická, Marka Mačošková, pokračovať bude skupina Mloci, ktorú vystriedajú speváčka Michaella Papp, muzikanti Edo Klena a Andy Belej či kapela Hrdza.

Podujatie s príznačným názvom Koncert rodákov bude pokračovať galaprogramom zaznamenávaným televíziou JOJ, ktorá ho následne odvysiela. Nebudú chýbať bratia Táslerovci s IMT Smile, skupiny Chiki Liki Tu-a, Heľenine oči a Komajota ani jazzová stálica Peter Lipa či speváčka Katka Koščová. Do oblasti folklóru divákov znova zavedie Poddukelský ľudový umelecký súbor (PUĽS) i Folklórny súbor Šarišan, aktuálne oslavujúci 50. výročie svojho  založenia. Lahodné tóny predvedú muzikanti z jazzového AMC Tria a predstaví sa aj saxofonista Gapa s projektom Groovin' Heads.

Moderátorom programu bude hrdý Prešovčan Michal Hudák a počas večera budú okrem hudobníkov mestu gratulovať aj mnohí ďalší známi rodáci z rôznych umeleckých oblastí vrátane divadla a filmu. Vstup na koncert je pre všetkých bezplatný. Pre návštevníkov bude zabezpečené aj občerstvenie.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov koncertu informoval Miro Tásler.

Foto: Alexander Stojkovič