Juhokórejský raper PSY, ktorý sa na celom svete preslávil hitom Gangnam Style, sa vo svojej rodnej krajine po návrate z USA teší obrovskej popularite. Priznal, že sa mu dostáva takej pozornosti, ako keby bol zlatým medailistom z olympiády.

PSY sa po septembrovom pobyte v USA vrátil do Južnej Kórei ako národný hrdina. 4. októbra odohral v Soule koncert pred približne 80-tisícovým publikom. Videá z neho doslova vyrážajú dych...


34-ročný hudobník sa však nechal počuť, že sa chce pokúsiť čo najskôr spraviť ďalší celosvetový hit. Prezradil už, že jeho ďalší singel bude v angličtine. Text piesne však ešte nie je hotový a ako sám priznal, skladbu pripravuje pod veľkým tlakom. "Je na mňa vyvíjaný veľký tlak, aby som prekonal Gangnam Style. Je to veľmi ťažké," povedal 34-ročný hudobník.

PSY uviedol, že jeho videoklip je teraz populárnejší než on sám, čo by rád zmenil. "Je to pre mňa veľký problém a tak ako prvé musím prekonať vlastný videoklip. Musím ísť do Veľkej Británie, musím ísť všade, aby som propagoval seba, vysvetlil, kto som a čo som dvanásť rokov robil v Kórei," povedal raper, ktorému sa nedávno podarilo získať zápis v Guinnessovej knihe rekordov.

K-popová hviezda so skladbou Gangnam Style dobyla britský singlový rebríček a na prvé miesto smeruje aj v americkom rebríčku Billboard Hot 100. V súčasnosti je na druhom mieste. Ak sa mu podarí dostať na vrchol, stane sa prvým Juhokórejčanom na čele tohto rebríčka. Doma ho však oslavujú už teraz.


Text: Hudba.sk, SITA
Foto: Jason DeCrow/Invision/AP Images

Súvisiaci interpreti: Psy