Škótska speváčka Emeli Sandé zverejnila videoklip k skladbe Hurts, ktorá je jej prvým singlom po štvorročnej pauze. Dvadsaťdeväťročná interpretka sa v čiernobielej novinke o bolestivej láske nachádza na pobreží, obklopená skalnatými útesmi a ocenánom, pričom vo videu tiež možno vidieť zábery na osamelého čierneho muža či dravé vtáky.

Pieseň Hurts, ktorú speváčka zverejnila v polovici septembra, je prvým singlom z jej dlho očakávanej druhej štúdiovky Long Live the Angels. Album bude obsahovať 15 skladieb, v deluxe edícii o tri viac a na trh sa dostane 11. novembra. O réžiu klipu sa postaral Charles Mehling.


Emeli Sandé, občianskym menom Adele Emily Sandé, po prvý raz zaujala v roku 2009 spoluprácou s raperom Chipmunkom na piesni Diamond Rings, ktorá sa dostala do prvej desiatky britského singlového rebríčka. O rok neskôr si zaspievala v hite Never Be Your Woman rapera Wileyho, ktorý sa tiež umiestnil v prvej desiatke UK Chartu. Jej prvý sólový singel Heaven vyšiel v roku 2011 a následne sa jej so skladbou Read All About It, ktorú nahrala s Professorom Greenom, podarilo bodovať na prvom mieste UK Chartu.

V roku 2012 uviedla na trh debutovú štúdiovku Our Version Of Events, s ktorou dobyla britský albumový rebríček. Nahrávka sa taktiež stala najlepšie predávajúcim sa albumom roka 2012. Speváčka v tom istom roku vystúpila na otváracom i záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Londýne. Na konte má napríklad tri BRIT Awards, dve Ivor Novello Awards či jednu Q Award.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Emeli Sandé