Americký skladateľ, textár a herec Lin-Manuel Miranda napísal pieseň na pomoc hurikánom zničenému Portoriku. Na nahrávaní skladby s názvom Almost Like Praying, ktorú zverejnili v piatok, sa podieľali latinskoamerické hviezdy ako Marc Anthony, Camila Cabello, Gloria Estefan, Luis Fonsi, Fat Joe, John Leguizamo, Jennifer Lopez, Gina Rodriguez či Rita Moreno.

Autora úspešného broadwayského muzikálu Hamilton, ktorého rodičia pochádzajú z Portorika, inšpirovala vlastná snaha kontaktovať po hurikáne svojich blízkych a tiež pomalá reakcia úradov, čo sa týka záchranných operácií. "Napadlo mi, že ak do textu zakomponujem všetkých 78 miest Portorika, a ak to spravíme dobre, na tieto mestá sa nikdy nezabudne," vyjadril sa v rozhovore pre magazín Billboard.

Almost Like Praying je zmesou reggaetonu, salsy, son a rapu a používa hudobný motív z piesne Maria, ktorá je Mirandovou najobľúbenejšou skladbou z muzikálu West Side Story. Všetky zisky z predaja a distribúcie piesne poputujú na konto fondu Unidos Hispánskej federácie.


Zdroj: SITA (Bbc.com, Billboard.com, archív)
Foto: BBC

Súvisiaci interpreti: Gloria Estefan, Jennifer Lopez