Po vydaní albumu Rock or Bust (2014) prišla séria zdrvujúcich správ, po ktorých sa zdalo, že sa príbeh AC/DC blíži ku koncu. O to viac vlani vo februári fanúšikov prekvapilo a potešilo, keď kapela ohlásila novú štúdiovku, na ktorej sa podieľali Brian Johnson, Angus Young, Cliff Williams, a dokonca i Phil Rudd. V neposlednom rade nechýbajú ani riffy zosnulého Malcolma Younga.

Na vydanie albumu si však fanúšikovia od prvej informácie o jeho nahratí museli počkať viac ako jeden a pol roka. V poradí sedemnásta štúdiová nahrávka AC/DC vyjde 13. novembra pod názvom Power Up. Predobjednať či uložiť do vášho konta na streamingových službách sa však dá už dnes prostredníctvom tohto linku.

Aby fanúšikovia vedeli, čo môžu na novom albume očakávať, kapela včera v noci zverejnila singel Shot In The Dark. Brian Johnson, ktorého musel kvôli problémom so sluchom na ostatnom turné nahradiť Axl Rose z Guns N' Roses, spieva skvele a energicky ako vždy a rovnako klasický výkon podali aj ostatní členovia skupiny, gitaristi Angus Young a Steve Young, basák Cliff Williams a bubeník Phil Rudd. Ten sa tiež do kapely vrátil po niekoľkých rokoch. Od roku 2016 koncertoval s vlastnou skupinou, keďže v AC/DC kvôli problémom so zákonmi na Novom Zélande nemohol hrať. Williams zase v roku 2016 ohlásil odchod na dôchodok, no pri novom albume sa napokon k dlhoročnej úspešnej zostave pripojil aj on.


Zdá sa teda, že úmrtie gitaristu Malcolma Younga v roku 2017 prispelo k tomu, aby sa zvyšok kapely nadýchol k spoločnému návratu. Pridal sa aj ich obľúbený producent Brendan O'Brien, s ktorým AC/DC spolupracovali aj na albumoch Black Ice (2008) a Rock Or Bust (2014). Tucet nových skladieb na novinke Power Up podľa vydavateľstva Sony Music hrdo priznáva typický zvuk kapely a poslucháči na albume nájdu všetky jej silné stránky. Základom viacerých skladieb sú pritom spoločné nápady a demá bratov Youngovcov, ktoré mala kapela roky uložené v archíve. Teraz prišiel ten správny čas na ich oprášenie a dopracovanie do finálnej podoby.

Nahrávka bude od 13. novembra k dispozícii nielen v digitálnych službách, ale vyjde aj na CD a LP v niekoľkých verziách. Ultimátny formát deluxe edície pre najväčších fanúšikov a zberateľov bude mať formu CD boxu, na ktorom môžete stlačením tlačítka rozsvietiť neónové logo kapely a zo zabudovaného reproduktoru sa rozoznie singel Shot In The Dark. Vo vnútri nájdete CD s 20-stranovým bookletom a exkluzívnymi fotografiami a USB kábel na nabíjanie boxu. V rôznych limitovaných verziách sa na trh dostane aj 180-gramový vinyl.

Zoznam skladieb na albume Power Up:

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through the Mists Of Time
5. Kick You When You're Down
6. Witch's Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man's Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

Zdroj: Sony Music, archív Hudba.sk
Foto: Josh Cheuse, Sony Music

Súvisiaci interpreti: AC/DC