Trenčín 2026 vyhlasuje otvorenú výzvu na nakrútenie a produkciu autorského hudobného videoklipu. Kapely, hudobníci a hudobníčky, ale aj filmári a filmárky majú šancu získať finančné prostriedky až do výšky 3000 eur. Podporené budú tri víťazné návrhy.


Projekt Garáž priniesol toto leto do trenčianskeho parku niekoľko vydarených kultúrnych podujatí, kde sa mohli ukázať miestne kapely, hudobníci a hudobníčky. Ambíciou Garáže je pomáhať novej generácii umelcov a iných profesionálov v rámci kultúrno-kreatívneho priemyslu, preto teraz spúšťa otvorenú výzvu zameranú na produkciu videoklipov.

Prihlásiť sa môžu hudobníci a hudobníčky, kapely a iné zoskupenia venujúce sa hudbe, ale aj audiovizuálne kolektívy, režiséri a režisérky či producenti a producentky, ktorí majú dohodnutú spoluprácu s hudobnými formáciami. V prihláške treba uviesť konkrétnu skladbu a predbežné zloženie produkčného tímu. Do výzvy sa môžu prihlásiť záujemcovia starší ako 18 rokov, ktorí sa venujú ktorémukoľvek hudobnému žánru. Výhodou môže byť zapojenie aktérov z trenčianskeho regiónu, využitie jeho lokalít alebo iná reprezentácia regiónu, nie je to však podmienka.

"Odmena pre víťazov nebude iba finančná. Videoklipy predstaví vo svojich komunikačných prostriedkoch nielen Trenčín 2026, ale aj ďalšie mestá, ktoré získali titul Európske hlavné mesto kultúry. Víťazné práce tak ukážeme celej Európe,“ vysvetľuje Lenka Kuricová, umelecká riaditeľka projektu Trenčín 2026

Podrobné informácie o otvorenej výzve vrátane prihlasovacieho formulára nájdete na stránke www.trencin2026.sk/videoklip. Prihlasovanie potrvá do 28. októbra 2022, následne zasadne hodnotiaca komisia, ktorá posúdi prihlásené návrhy.

Trenčín 2026 finančne podporujú Mesto Trenčín a Trenčiansky samosprávny kraj. Partnerom Trenčín 2026 je Európska únia.  

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Trenčín 2026 Mirka Gúčiková. Správu sme upravili.