Britská speváčka Annie Lennox získala Music Industry Trusts Award. Päťdesiatosemročná umelkyňa si ocenenie zaslúžila za prínos britskej hudbe a tiež vďaka charitatívnej činnosti.

"Hudba mi dala skúsenosti a príležitosti, o ktorých by sa mi ani len nesnívalo, že môžu byť skutočné. Znamená pre mňa naozaj veľa, že som sa mohla stať umelkyňou a akousi informátorkou, najmä preto, že som žena," vyhlásila Lennox, ktorá počas večera zaspievala piesne ako There Must Be an Angel (Playing with My Heart), No More I Love You's a Here Comes The Rain Again.

Speváčke vzdalo česť mnoho jej kolegov a kolegýň. "Je príkladom brilantného talentu. Veľa jej skladieb sa stalo soundtrackom môjho života," povedala Adele.


Annie Lennox sa preslávila v osemdesiatych rokoch 20. storočia ako členka dua Eurythmics, ktoré založila s Davidom Stewartom. V roku 1992 vydala svoj debutový sólový album Diva. Osemnásobná držiteľka BRIT Award má na svojom konte aj niekoľko cien Grammy, Zlatý glóbus a Oscara za pieseň Into the West zo soundtracku snímky Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003). Známa je tiež ako politická a sociálna aktivistka, najmä v oblasti boja proti HIV. V roku 2007 založila organizáciu SING, ktorá pomáha ženám a deťom postihnutým vírusom HIV.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/annielennox - David Fisher

Súvisiaci interpreti: Annie Lennox