Len pár dní pred oficiálnym vydaním nového albumu Artpop sa v súvislosti s americkou speváčkou objavila zaujímavá novinka: bude vraj prvou popovou hviezdou, ktorá bude spievať vo vesmíre. Jej vystúpenie by malo byť prenášané fanúšikom na festivale v Novom Mexiku.

Ako informoval magazín Us Weekly, Lady Gaga v roku 2015 poletí na vesmírnej lodi spoločnosti Virgin Galactic do kozmu, kde zaspieva jednu skladbu. Stane sa tak headlinerkou festivalu s názvom Zero G Colony v Novom Mexiku, kde bude jej vesmírne vystúpenie exkluzívne odvysielané. Bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe, no speváčka sa o akcii včera aj sama zmienila na svojom Twitteri. V príspevku uviedla, že už 10. novembra prezradí viac, pričom naznačila, že jej let do vesmíru zatiaľ nie je istý.

Podľa vyjadrení zainteresovaného utajeného zdroja však už ide o hotovú vec. "Bude musieť absolvovať mesačnú vokálnu prípravu," prezradil pre Us Weekly nemenovaný zdroj a dodal, že si už dala spraviť "šialenú životnú poistku". Jedna z prvých reakcií na tieto správy prišla od raperky Azealie Banks. "Kudos pre Gagu za to, že sa snaží byť originálna, ale táto vesmírna haluz znie veľmi nebezpečne. Stavím sa, že sa toho zľakne a zruší to," napísala.

Nebude prvá - aj astronauti spievajú

Vo viacerých médiách sa uvádza, že Lady Gaga bude prvou speváčkou, ktorá vystúpi naživo vo vesmíre. To je síce pravda, no určite nebude prvým ani posledným človekom, ktorý bude spievať na vesmírnej lodi. Len ťažko si totiž predstaviť, že by si astronauti vo svojej osamotenosti a často dlhodobej izolácii od zbytku ľudstva bežne nepospevovali pre zlepšenie nálady. Spievanie je predsa jeden z najprirodzenejších ľudských prejavov.

Chris Hadfield dokonca svoj vesmírny spevácky výkon začiatkom tohto roka nahral a natočil k nemu pôsobivý videoklip. Člen posádky Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) sa vďaka svojim Youtube videám, v ktorých ukazuje rôzne kuriozity zo života vo vesmíre, stal doslova astronautskou celebritou. Veľkou mierou k tomu prispel práve spomínaný klip s veľmi vhodne zvolenou piesňou Space Oddity od Davida Bowieho. Od mája si ho pozrelo už vyše 18 miliónov ľudí a keďže ide o naozaj kvalitné video s veľmi dobrým spevom, Lady Gaga bude mať čo robiť, aby ho svojím vystúpením prekonala. Možno sa kvôli tomu prezlečie za ufóna a nacvičí aj tanečnú rutinu vo vzduchoprázdne...


Album na spadnutie a rozchod s manažérom

Očakávaný album Artpop vychádza v pondelok 11. novembra. Lady Gaga z neho už zverejnila viacero skladieb - okrem pilotného singla Applause, ktorý sa zatiaľ ako jediný dočkal videoklipu, už predstavila aj druhý singel - duet s R. Kellym Do What U Want a nesinglové piesne Mary Jane Holland a Venus. Naposledy fanúšikom ponúkla baladu Dope, ktorú produkoval slávny Rick Rubin. Pieseň cez víkend naživo odpremiérovala na prvom ročníku odovzdávania cien YouTube Music Awards (viď video nižšie).

Ako informuje NME, vydanie albumu je poznačené ukončením spolupráce so speváčkiným dlhoročným manažérom Troyom Carterom, ktorý manažuje aj Johna Legenda či huslistku Lindsey Stirling. O obchodné záležitosti okolo Lady Gaga sa staral od roku 2007 a výraznou mierou jej pomohol ku komerčnému úspechu a 20 miliónom predaných albumov. "Mala veľmi špecifickú víziu, mala svoju hudbu a potrebovala niekoho, kto by jej pomohol dostať ju k zvyšku sveta, a práve to bola moja úloha," povedal Carter v nedávom rozhovore o počiatkoch ich spolupráce.


Zdroj: Nme.com, pm
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga