Koncert britskej speváčky Delilah, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť v máji tohto roka, sa napokon bude konať 5. februára 2015 v bratislavskom MMC. Bratislava dokonca dostala prednosť pred termínmi jej plánovaného spoločného turné s legendárnym Princeom.

Delilah je jednou z najvýraznejších predstaviteliek aktuálnej britskej dubstepovej a neo-soulovej scény. Popri Katy B a Submotion Orchestra sa asi najviac zaslúžila o posun dubstepu smerom k melodickosti a živému vystupovaniu s live kapelou. Na Slovensko prichádza Delilah po prvýkrát, a to práve v čase, keď jej hviezda začína naplno žiariť - na aktuálnom turné predstaví druhý album, ktorému kritici predpovedajú, že bude výrazne miešať hitparádami. Už jej albumový debut, From The Roots Up z roku 2012, vyletel na piate miesto britského albumového rebríčka.

Pomalý dubstep s uhrančivým spevom je hlavnou, ale nie jedinou polohou tvorby Delilah. Iné skladby zaváňajú neo-soulom a pripomínajú Sade či Norah Jones, ktorú speváčka uvádza medzi svojimi najväčšími vzormi. Delilah do povedomia hudobných fanúšikov uviedol Prince, ktorý bol jej tvorbou natoľko očarený, že si ju začal pravidelne pozývať ako hosťa na svoje vystúpenia.

Spomínaný prvý album From The Roots Up je výberom z vyše 250 skladieb, ktoré Delilah napísala vo veku 17 až 21 rokov. Všetky tie, ktoré sa na album nedostali, nedávno zverejnila na oficiálnej demonahrávke - podľa recenzentov sa na nej nachádza materiál na minimálne tri ďalšie kvalitné albumy. Niektoré z nich zaradilo do vysokých rotácií aj britské BBC Radio 1. Aktuálny album by mal uzrieť svetlo sveta čo nevidieť a očakávania sú podľa hudobných kritikov veľmi vysoké.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

Súvisiaci interpreti: Delilah