Nie je revival ako revival. Ak získate titul najlepšieho revivalu najlepšej kapely, aká kedy existovala, to už je predsa o niečom inom. Reč je o The Backwards, ktorí majú právo byť na takýto prívlastok hrdí. Obzvlášť teraz, keď znovu chystajú veľké turné v Čechách a na Slovensku.

K prežívaniu vianočnej pohody samozrejme patrí hudba, určená všetkým ľuďom bez ohľadu na vek, pohlavie alebo národnosť. A takou vždy bola a je hudba The Beatles. Keďže už nemáme možnosť vidieť všetkých jej štyroch členov pokope, zostávajú nám len krásne spomienky a zážitky, späté s počúvaním platní. Ak nie je poruke originál, naživo sa uspokojíme s kapelou, verne interpretujúcou rockovú klasiku.

Takou je aj kapela The Backwards. Hudobná formácia, ocenená množstvom cien najmä v zahraničí, je i slovenskému publiku našťastie dobre známa. Od svojho založenia oslavuje celých 16 rokov. Takéto výročie určite stojí za pozornosť, veď viac než 3000 odohraných koncertov po celom svete nie je žiadna maličkosť. Je pravdou, že v ostatnom období si kapelu vychutnávalo najmä zahraničné publikum, no o takýto zážitok nemôže byť ochudobnené ani Slovensko.


Neustále pripomienky a otázky od fanúšikov o koncertoch kapely v slovenských mestách znamenali pre kapelu výnimočné rozhodnutie. Uskutočniť veľkolepé turné s množstvom koncertov aj na Slovensku. A Vianoce sú ideálnou príležitosťou nadeliť verným fanúšikom bohatý hudobný darček v krásnom balení a s ešte chutnejším obsahom. Kapela na svojej webstránke www.beatles.sk zverejnila termíny koncertov, ktoré prebiehajú od 3. decembra. Súčasťou turné bol tento týždeň aj narodeninový koncert Mira Žbirku. The Backwards si tak zahrali na vypredanom zimnom štadióne v Bratislave pred viac nez 8-tisícovým publikom a rozhodne nesklamali. Prečítajte si viac

Vo svojom rodnom meste, v Košiciach, sa "Spiatočníci" predstavia 13. decembra o 19:00 hodine v Jumbo centre. Na ich vystúpeniach môžete očakávať zvuk, oblečenie, nástroje, hudbu a atmosféru 60. rokov. Vynikajúca zostava hudobníkov prispieva k tomu, že odkaz najväčších hudobných Angličanov ostáva stále živý, čerstvý a aktuálny.

Autor: Marek Danko
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk