Po dlhých rokoch, počas ktorých Peter Cmorik so svojou kapelou vydával len single alebo EP, konečne prišiel čas na ucelený album, ktorý dostal názov Guitardisco. V deviatich skladbách prináša šteklivé texty, tanečnú náladu a gitarové riffy.


"Názov je možno zvláštny, ale vystihuje to, čo som pri jeho tvorbe a nahrávaní hovoril najčastejšie - že chcem, aby to tancovalo, aby to bolo svieže a malo to energiu, vyžarovalo tanečnú náladu, napriek tomu, že skoro všetky songy sú založené na gitarových rockových riffoch. Toto skĺbenie, spolu s dosť šteklivými textami, ma veľmi baví," hovorí Peter Cmorik.

Na albume je deväť skladieb, z ktorých tri už majú aj svoje vizuálne spracovanie - Pripíjam, Protipól a 3 minúty, pričom posledné dva videoklipy sú príbehovo previazané. "Nahrávanie albumu Guitardisco ma bavilo asi najviac v celej mojej štúdiovej histórii. Veľa práce som urobil vo svojom štúdiu a demá z neho vychádzali už ako celok - kvázi hotová skladba, do ktorej producentsky zasahoval Laco Rychtárik s jeho úžasným talentom a súčasným pohľadom na hudbu," spomína Cmoro.


Samotné skladanie piesní prebiehalo väčšinou v spolupráci Cmorika s klávesákom Kristófom Kissom. V štúdiu si spoločne púšťali materiál, hľadali riešenia a upravovali nápady. K tomu sa pridal nielen producentsky ale aj autorsky Laco Rychtarik, čoho výsledkom je aj skladba Cadilac, ktorá album otvára.

Obal albumu je riešený animovaním fotiek Jana Štovku. Reálne fotky previedol do komiksového žánru, k čomu je prispôsobené v rámci čistoty štýlu aj písmo a celá grafika obalu. Obal je neprehliadnuteľne žltý a komiksový Cmoro na ňom tancuje. "Jano to dokonale vystihol, obal tancuje, je v pohybe a je veselý, presne ako som si predstavoval," chváli prácu popredného fotografa so svetovými úspechmi.

Album by mal dostať aj svoju vinylovú podobu, a napriek tomu, že už sú vonku tri single s videoklipmi, chystá sa nakrúcanie štvrtého, a to na už spomínanú skladbu Cadillac. Celý album Guitardisco môžete počúvať na streamovacích službách (napr. Deezer, Spotify, atď.).


Peter Cmorik s kapelou album pokrstia na dvoch februárových koncertoch v Košiciach (17.2., DKC Veritas) a v Bratislave (24.2., Castle Art House - Zámocký dom).

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Kristóf Kiss, manažér Peter Cmorik Band. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik