Česká speváčka a semifinalistka SuperStar 2018, Viktória Černíková, predstavila svoju prvotinu Inside. V rámci produkcie spolupracovala s talentovanou slovenskou muzikantkou Laurou Jaškovou a tiež mladým nádejným producentom Adriánom Líškom.

"Keď skladám, väčšinou je to tak, že si predstavujem a vnímam nejaký pocit a ten vložím do piesne. Veľmi nad tým nepremýšľam a celý proces je skôr intuitívny. Sú piesne, pri ktorých mám jasný zámer už od začiatku, piesne s príbehom. Na a potom sú piesne, ktoré proste tvorím. Takou je práve Inside," vraví Viktória Černíková.

Novinka je o vnútornom boji v samom jadre našej existencie. "O temných myšlienkach, ktoré nás sťahujú až na dno, a o snahe bojovať s nimi, vzoprieť sa im a pokúsiť sa vstať. Je o zrade a smútku. O nových začiatkoch a koncoch," vysvetľuje speváčka. Na vzniku skladby Inside sa podielali aj SMT Studio a High Five Mastering. O produkciu videoklipu sa postarala Michaela Husárová (M.U.S).


Základ hudobného podkladu pre pieseň Inside bol skomponovaný už dávnejšie. "Bol to nástrel, ktorý čakal len na správnu príležitosť," objasňuje Laura Jašková, ktorá stojí za hudbou piesne. Keď počula spievať Viktóriu v speváckej súťaži, bolo jej jasné, že práve to je hlas, ktorý pre svoju skladbu potrebuje. Po skončení súťaže sa veci dali do pohybu. Hneď na prvom stretnutí Viktórie a Laury v Bratislave sa zrodil náčrt, ako by mala skladba znieť.   

Laura hudbu postupne viac a viac prepracovávala, zatiaľ čo Viktória písala text a dokreslovala podobu linky spevu. "Ani jedna z nás nemala vlastne skúsenosť s niečím poriadnym, a tak nám dalo celkom zabrať. Aj teraz tápame v určitých oblastiach. Je celkom pozoruhodné, koľko práce naozaj je za jedným singlom. Skôr som si myslela, že to funguje tak, že niečo zložím, nahrám, pozdieľam a hotovo. Teraz mi to pripadá naozaj smiešne. Neviem, čo by som si počala, keby v tom so mnou nebola Laura a všetci, ktorí nám pomohli to zvládnuť," priznáva Viktória.   

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Marie Veselá