Už o necelé dva týždne vydajú pop punkeri z Green Day nový štúdiový album Saviors. V piatok 5. decembra z neho zverejnili poslednú ochutnávku v podobe singla vzdorovitej hymny One Eyed Bastard. Pripravili k nej aj animovaný videoklip.

One Eyed Bastard je už štvrtým odhalený singlom z pripravovanej nahrávky. Nadväzuje na skladby The American Dream Is Killing Me, Look Ma, No Brains a Dilemma. V novinke sa Billie Joe Armstrong zameral na škaredé miesto vo svojom živote, ktorému sa stavia na odpor.

"Každý má vo svojom živote to škaredé miesto, kde sa musí vysporiadať so škaredými myšlienkami – môže to byť pomsta alebo čokoľvek iné. Ja mám našťastie priestor na písanie piesní," hovorí frontman Green Day, ktorý v refréne spieva: "Vendetta je moja priateľka. Pomsta je sladšia ako víno. Nikdy som nežiadal počuť tvoje prekliate city. Kľakni si na kolená, keď mi bozkávaš prsteň."

Krátko po vydaní singla prišli prvé reakcie. Niekoľko fanúšikov reagovalo na podobnosť úvodu novej piesne s melódiou intra hitu So What, ktorý vydala Pink v roku 2008.

"Začiatok novej piesne Green Day znie veľmi podobne ako Pink, čo je úplne rušivé," stojí v jednom z viacerých komentárov s rovnakým postrehom. Billie Joe Armstrong na to reagoval, že inšpiráciu čerpal inde. "One Eyed Bastard začal ako riff, ktorý som mal, skoro ako riff Black Sabbath. Textovo som len premýšľal o zlých časoch v živote," vysvetlil.

Členovia formácie tvrdia, že nový album bude ich najlepšou nahrávkou. Zároveň má byť mostom, ktorý spojí fanúšikov z obdobia albumu American Idiot a Dookie. O tom sa presvedčíme už 19. januára. Oba spomínané albumy, ktoré tvoria základné piliere Green Day, oslávia tento rok významné jubileá. American Idiot má už 30 rokov a Dookie o jedno desaťročie menej.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)