Ďalšími potvrdenými účinkujúcimi 16. ročníka multižánrového festivalu Pohoda v Trenčíne sú elektronické duo Les Trucs a reggae hudobník Little Roy, ktorý vlani dosiahol komerčný úspech s albumom prerábok grungeovej kapely Nirvana. Organizátori obe mená zverejnili v utorok 7. februára na oficiálnej webstránke Pohodafestival.sk.

Little Roy sa ako Earl Lowe narodil začiatkom päťdesiatych rokov na Jamajke a v štúdiu sa po prvý raz objavil, keď mal trinásť rokov. Debutoval štúdiovkou Tribal War (1976), jeho zatiaľ poslednou nahrávkou je album Battle for Seattle (2011), ktorý produkoval Mike Pelanconi alias Prince Fatty a zoskupenie Mutant Hi-Fi.

"Little Roy patrí k legendám reggae, no vlani zabodoval aj u väčšinového publika a kritici ho vyniesli do (nielen rastafariánskych) nebies za album Battle for Seattle, na ktorom v reggae štýle prerobil skladby od kultovej Nirvany," uvádzajú organizátori a dodávajú, že práve tieto piesne by mali byť hlavným obsahom jeho setu na Pohode.

Little Roy - Lithium (Nirvana cover)

Les Trucs
je duo z nemeckého Frankfurtu, ktoré využíva najmä syntetizátory a samplery, sami seba označujú za "thrash verziu Jeana Michela Jarreho". Zaujímavosťou ich vystúpení je to, že nehrajú na pódiu ale priamo v publiku. Les Trucs už vystúpili v bratislavskej Intergalaktickej oblude, v Trenčíne zahrajú po prvý raz.

Na festivale Bažant Pohoda 2012 sa v dňoch 5. až 7. júla predstavia aj Lou Reed, The Horrors, Caribou, Anna Calvi, Two Door Cinema Club, Emilíana Torrini, Warpaint či The Plastic People of the Universe. Vstupenka na tri dni stojí v súčasnosti 85 eur. V predpredaji sú v ponuke aj lístky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S, parkovanie pre osobné automobily i karavany. Kapacita festivalu zostáva 30-tisíc ľudí.

Little Roy - Come As You Are (Nirvana cover)

Zdroj: SITA
Foto: Pohodafestival.sk