Akcia Signall_FM Night ponúka všetkým hľadačom zaujímavej elektronickej hudby aktuálne a alternatívne trendy v drum&basse od liquid funku cez deep drum&bass až po autonomic sound. Pod touto značkou, ktorá začala v roku 2009 a po prestávke sa obnovila v roku 2011, nájdete progresívnych zahraničných umelcov, ideové prepojenie s drum&bassovou show Signall_FM Rádia_FM a hudobné inšpirácie pre tých, ktorí hľadajú niečo nové so zárukou kvality.

"Chceme ponúknuť alternatívu k mainstreamovému a tvrdému drum&bassu a predstaviť túto hudbu v polohe liquid funk/deep drum&bass, často hraničiacej s jeho experimentálnejšími polohami. Vieme, že mnoho ľudí túto hudbu počúva doma a veríme, že jej kvality ocenia aj svojou návštevou v klube. Pre nás je to veľká výzva! Ak patríte medzi tých, ktorí by privítali v našich končinách aj náročnejší drum&bass, u nás si prídete na svoje," pozýva Michal Sekera alias DJ Lixx, ktorý je autorom a moderátorom spomínanej relácie Signall_FM, dlhoročným dídžejom a "nenapraviteľným hudobným nadšencom".

Najbližšie vydanie Signall_FM Night sa uskutoční 17. februára v KC Dunaj a ponúkne dve zaujímavé menej známe mená. Hlavným headlinerom bude nemecký projekt Triad. "Z nášho pohľadu to najlepšie, čo nemecká deep drum&bass scéna ponúka. Fantastický originálny zvuk ich produkcie podčiarknutý výbornou selekciou na vystúpeniach zaručil ich zapísanie na prvé miesta nášho wishlistu," uvádza Lixx, ktorý projekt videl v lete 2011 na festivale Sun & Bass v Sardínii. V Bratislave tvorbu Triad premiérovo predstaví Bass Tikal, jeden z členov tohto zoskupenia.



Druhým hosťom februárovej Signall_FM Night je anglický dídžej a producent Sam KDC. Jeho hudbu hrávajú aj ľudia stojaci za pojmom "autonomic" ako ASC, či dBridge. Hudobník, ktorému nie sú cudzie ani žánre ako ambient alebo dubstep, odprezentuje svoj experimentálny zvuk v tempe 170 bpm. "Jeho pohľad na elektronickú hudbu nás natoľko zaujal, že sa odvážime zaexperimentovať a ponúkneme tento zvuk aj u nás. Toto často v slovenských kluboch počuť nebudete," prezradil organizátor akcie.



Okrem zahraničných hostí sa na podujatí predstaví aj DJ Jergy z Codered crew, producentské duo Source Code a samotný DJ Lixx. Vstupné na Signall_FM Night je 7 eur.

Redakciu Hudba.sk informovala Zuzana Sotáková. Viac na www.signallfm.sk/night a facebookovskej stránke podujatia.