Katarína Knechtová vlani potešila fanúšikov dlhoočakávaným albumom Prežijú len milenci a teraz chystá unikátne turné. Jej veľké hity aj novinky zaznejú na koncertoch celkom inak, ako boli fanúšikovia doteraz zvyknutí, pripravuje totiž program s malým orchestrom. V ňom sa predstaví aj slovenský harfista s medzinárodnými skúsenosťami Michal Matejčík.

"Je to naozaj netradičný projekt, na ktorý som čakala niekoľko rokov a intenzívne na ňom pracujem už od vydania albumu. V takejto zostave budeme koncertovať naozaj zriedka. Som rada, že mám tu česť hrať s muzikantmi ako Michal Matejčík, ktorý famózne hrá na harfu a absolvoval už turné napríklad s Georgeom Michaelom," teší sa hudobníčka, ktorá sa s vyhľadávaným harfistom už raz na jednom pódiu objavila - v roku 2013, keď spoločne predskakovali na treťom bratislavskom koncerte Depeche Mode.

Úspešný inštrumentalista bude súčasťou formácie, ktorá bude hrať speváčkine nové i staršie piesne v jedinečných úpravách Adama Kuruca. "Som vďačná za príležitosť spolupracovať s aranžérom Adamom Kurucom, ktorý pracuje a koncertuje prevažne v zahraničí. Spoločne sme sa stretli počas práce na albume Lucie Bílej a sadli sme si. Medzi jeho výnimočné práce patrí napríklad i hudba k počítačovej hre Mafia 2," približuje skladateľovu prácu Katka Knechtová. "Má neuveriteľný aranžérsky cit pre moje piesne, takže dostávajú celkom nové aranžmány a tým aj hudobný rozmer. Hráme s malým orchestrom v zaujímavom zložení. Okrem bicích, gitár a basy je v obsadení aj kontrabas, banjo, husle, violončelo, harfa a dve piana." 

Na koncertoch zaznejú predovšetkým skladby z nového albumu Prežijú len milenci. "Nie sú to jednoduché piesne. Takže okrem vzájomného zohrávania sa na skúškach je veľmi dôležitá príprava každého z nás v domácom prostredí. Skrátka, musíme cvičiť. Na spoločných skúškach je to však pre mňa tak silne emotívne, že občas tíško potajme plačem," priznáva Knechtová. Náročné prípravy sú však pre ňu o to príjemnejšie, že sa nahrávke a novým singlom darí. "Singel Bezpečné priepasti má úžasné ohlasy a rádia ho často hrajú, takže nemôžem byť spokojnejšia. Zahrám ho samozrejme aj na turné."

Ako tiež prezradila, výnimočný koncertný program plánuje počas turné zaznamenať a vydať na albume s pracovým názvom "Živá KK". Pri koncertoch však platí, že je lepšie raz zažiť, ako stokrát počuť. "Koncerty budú veľmi intímne, emotívne a veľmi pestré. Okrem piesní z nového albumu zaznejú samozrejme aj staršie hity, avšak v novom šate. Scénu prispôsobujeme piesňam. Celková vizuálna stránka je vymyslená tak, aby podčiarkla hudbu ako takú, ale neodvracala pozornosť. Dávame si záležať na každom detaile," dodáva hudobníčka.

Prežijú len milenci tour 2016:

20. 3. - Žilina, Dom odborov 
21. 3. - Bratislava, Ateliér Babylon 
23. 3. - Košice, Historická radnica 
24. 3. - Prešov, PKO 
31. 3. - Dolný Kubín, Mestské kultúrne stredisko  
1. 4. - Prievidza, Dom kultúry

Vstupenky: Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach speváčky www.katarinaknechtova.com awww.facebook.com/katarinaknechtovaofficial.

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová