Obľúbený maďarský plážový festival Balaton Sound odštartoval zverejňovanie tohtoročného programu ešte v decembri hviezdami ako The Chainsmokers, David Guetta, Martin Garrix, DJ Snake či Jonas Blue. V rámci druhej fázy aktuálne pribudli ďalšie veľké mená elektronickej hudby a tanečného popu.

Balaton Sound, ktorý je non-stop trvajúcou päťdňovou plážovou párty, sa koná už viac ako desať rokov na brehu najväčšieho stredoeurópskeho jazera Balaton. Tento rok sa uskutoční v termíne od 4. do 8. júla a organizátori opäť fanúšikom servírujú tie najväčšie súčasné hviezdy tanečnej hudby.

Medzi najnovšie potvrdenými menami sú aj dvaja pôvodní členovia už nefungujúceho dídžejskéhoo tria Swedish House Mafia, ktorí pokračujú ďalej pod značkou Axwell Λ Ingrosso. Svoju šou predvedú na hlavnom pódiu na záver festivalu, v nedeľu 8. júla. Ich ostatný album More Than You Know z leta 2017 dosiahol 400 miliónov vypočutí na Spotify rovnú polovicu má na Youtube videoklip k titulnej skladbe, ktorá bola minulý rok veľkým rádiovým hitom aj v slovenskom éteri.


Zo Švédska príde na Balaton aj ich švédsky kamoš Alesso, ktorý to odpáli na hlavnom pódiu 4. júla. Na festivale, ktorý je "mladšou sestrou" Sziget festivalu, sa tento rok predstavia aj Martin Solveig, Disciples a hviezda žánra UK garage Craig David, ktorý 7. júla v Jager arene predstaví svoju TS5 show, postavenú na jeho čerstvo vydanom albume The Time Is Now.

Súčasťou fázy dva je aj talentovaná britská speváčka Ella Eyre, ktorú preslávila spolupráca s Rudimental na hite Waiting All Night. K najnovšie zverejneným menám patria aj Vini Vici, Carnage, Night Lovell, Nghtmre či originálna newyorská raperka Princess Nokia. Ďalšie mená budú ohlásené v nadchádzajúcich týždňoch.


Päťdňová permanentka na Balaton Sound dá každému návštevníkovi tejto šialenej plážovej párty možnosť naplno si vychutnať jazero Balaton a všetko, čo k nemu patrí. V predaji sú aj trojdňové vstupenky na termíny 4.-6. júla alebo 6.-8. júla. Tým, ktorí hľadajú extra komfort navyše, sú k dispozícii VIP vstupenky a VIP denné vstupenky, ktoré vám umožnia príchod cez zvláštny VIP vstup a prístup do VIP priestorov vrátane vyvýšeného "Grand Stand” pódia, ktoré je umiestnené oproti hlavnému stageu.

Zatiaľ zverejnený line-up festivalu Balaton Sound 2018:
(v abecednom poradí)

Axwell & Ingrosso
Alesso
Carnage
Chainsmokers
Craig David
David Guetta
Disciples
Dimitri Vegas & Like Mike
DJ Snake
Ella Eyre
Jonas Blue
Martin Garrix
Martin Solveig
Night Lovell
Nervo
Nghtmre
Princess Nokia
Timmy Trumpet
Ty Dolla Sign
Vini Vici
W&W

Všetky podrobnosti o festivale Balaton Sound nájdete na slovenskej verzii oficiálneho webu www.balatonsound.com/sk.


Pozrite si oficiálne aftermovie z ročníka 2017:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér festivalu pre Slovensko Michal Jančat. Tlačovú správu sme upravili.