Skupina Jelen minulý rok ukončila sériu koncertov k turné Půlnoční vlak. Tú si nenechalo ujsť viac než desať tisíc divákov. Frenetickú atmosféru a strhujúcu energiu sa kapele podarilo zachytiť vo videu, ktoré vzniklo počas troch decembrových koncertov v pražskom Lucerna Music Bare.

"Všetko musí niekedy skončiť a aj my sa takmer po dvoch rokoch lúčime s piesňami Michala Tučného. Teraz už pravidelne pracujeme na pôvodnom materiáli na náš nový album. Niektoré z nových piesní už zaznejú práve aj na koncertoch vo Žlutých Lázních alebo Přibyslavi," hovorí frontman Jindra Polák. Poslednými jarnými koncertmi sa kapela Jelen rozlúči aj s piesňami Michala Tučného, ktoré ich sprevádzali celý minulý rok a spoluprácu oslávili albumom s názvom Polnočný vlak Michala Tučného. Na februárových a marcových koncertoch kapelu bude Míša, spevákova dcéra, skupinu sprevádzať poslednýkrát. Turné odštartuje 8. februára vo Frýdku Místku a skončí 30. marca v Malostranskej besede.


Na jednom pódiu s IMT Smile

Máj a jún budú už v znamení open air koncertov, ktoré patria k tomu najsilnejšiemu, čo kapela Jelen ponúka. Druhý ročník rodinnej akcie Jelen & Priatelia sa uskutoční 
16. mája v Přibyslavi. Jelen na domácej pôde privíta svojich hudobných priateľov, ako sú MiraiVoxel, Sima MartausováKateřina Marie Tichá alebo Martyho Banda.

Na jún kapela prichystala československý hudobný darček. Do pražských Žlutých Lázní pozvala legendárnu slovenskú skupinu IMT Smile. Ich prvý spoločný dvojkoncert odohrajú 9. júna.

"Nech sa na Slovensku spýtate kohokoľvek, aká je najlepšia tuzemská kapela, povie vám bez zaváhania, že IMT Smile. Mali sme to šťastie, že sme sa s chalanmi niekoľkokrát stretli osobne v zákulisí na festivaloch, bol som sa na nich samozrejme pozrieť aj na živo a bol to pre mňa obrovský hudobný zážitok. To, že si budeme môcť spoločne zahrať a stretnúť sa na jednom pódiu je pre nás obrovská česť. Moc sa tešíme," dodáva za kapelu Jindra Polák.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel.

Súvisiaci interpreti: IMT Smile