Britská kapela Queen odohrá v USA 19 koncertov spolu so spevákom Adamom Lambertom. Turné sa začne 19. júna v Chicagu a skončí 20. júla v hlavnom meste Spojených štátov amerických. Skupina Queen, v ktorej pôvodne spieval už zosnulý Freddie Mercury, s finalistom ôsmej série súťaže American Idol už spolupracovala.

Napríklad v novembri 2011 spolu vystúpili na MTV Europe Music Awards. Tridsaťdvaročný Američan sa na koncerty veľmi teší. "K fenoménu Queen mám naozaj veľký rešpekt. Myšlienka, že s nimi budem zdieľať pódium po celej Severnej Amerike, je tak krásne surrealistická. Je pre mňa veľká česť, že môžem prejaviť úctu Freddieho pamiatke. Je mojím osobným hrdinom a som naozaj vďačný, že môžem spievať takúto silnú hudbu pre fanúšikov tejto legendárnej kapely," uviedol Lambert a dodal, že turné bude preňho veľkým míľnikom.

Kapela Queen vznikla v roku 1970 v Londýne. Formáciu v súčasnosti tvoria dvaja pôvodní členovia, a to gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Skupina, v ktorej v rokoch 1971 až 1997 pôsobil aj basgitarista John Deacon, vydala 16 radových albumov, pričom zatiaľ posledný s názvom The Cosmos Rocks (2008) už nahrali pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers.

Ich výberovka Greatest Hits (1981) sa stala historicky prvým albumom, z ktorého sa vo Veľkej Británii predalo viac než šesť miliónov kópií. Spomínaný Freddie Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov. V roku 2001 Queen uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Adam Lambert má na konte dva štúdiové albumy - For Your Entertainment (2009) a Trespassing (2012). S prvým sa dostal na tretie miesto rebríčka Billboard 200 a s druhým dokonca tento rebríček dobyl. Jeho najväčším hitom je skladba Whataya Want From Me.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/Queen

Súvisiaci interpreti: Adam Lambert, Queen