Slovenská speváčka Lucia Šoralová sa v decembri po niekoľkoročnej prestávke vrátila na koncertné pódiá. Teraz má pre fanúšikov ďalšiu lahôdku. S hudobníkmi z kapely Nerez prespievala pieseň Já s tebou žít nebudu, ktorú preslávila zosnulá pesničkárka Zuzana Navarová. Spolu so Zdeňkom Vřešťálom a Vítom Sázavským ju predstaví aj na turné.

"Je to taká Nerezácka klasika, rodinné striebro. Milujem túto pesničku. Na koncerte, na ktorý ma pozvali, keď sme ladili našu spoluprácu, som si ju s nimi neplánovane zaspievala bez prípravy a pamätala som si ju lepšie ako nové piesne z môjho repertoáru. Zuzanu Navarovú som mala a stále mám veľmi rada. Chýbajú mi jej piesne, ktoré už nestihla napísať. A to, čo stihla, je pre mňa majákom v mori," vyznala sa Lucia Šoralová.

Sympatická speváčka a hudobníci s kapely Nerez nahrávali pieseň v štúdiu speváčkinho manžela Ondřeja Soukupa a zhodne tvrdia, že si vynikajúco muzikantsky sadli. "Keď na skúške zazneli prvé tóny piesne, tá charakteristická gitara, tak mi hlavou preleteli všetky 'mejdany', na ktorých nám znela ich tvorba. Spomenula som si, ako sme ich aj s kamarátmi milovali, a teraz tu sedia predo mnou a ja si s nimi spievam," teší sa dojatá speváčka.

"My sme niekoľkokrát počas svojej kariéry zažili, že nám osud priniesol do cesty nejakú šikovnú talentovanú speváčku. Radi spievame s babou v kapele, je to paráda. Toto prepojenie s Luciou prináša veci, ktoré by sa v čisto pánskej zostave nestali, to je jasné," doplnil Vít Sázavský.


Lístky na turné sú dnes lacnejšie. Vďaka MDŽ

Nová verzia piesne Já s tebou žít nebudu je pozvánkou na spoločné turné Lucie Šoralovovej s "Nerezákmi" a jej kapelou, ktoré dostalo názov Lucia Šoralová & La Alma Stará láska Nerez a vy. "Program je zložený z troch rovín. Zahráme Luckin repertoár s La Alma, kde sa my pripojíme hrou na gitaru a vokálmi. Potom to budú piesne Nerezu, napríklad Kočky alebo Kytička, ktoré kedysi s nami spievala Zuzana Navarová, a potom naše súčasné piesne," uzatvára Vít Sázavský.

Lucia Šoralová už roky vystupuje so spomínanou kapelou La Alma v zložení Michal Mihok (akordeón), Martin Brunner (piano) a Miloš Klápště (kontrabas). Na turné s muzikantmi z kapely Nerez vyráža už v apríli 2017. Lístky sa dajú kúpiť v sieti Predpredaj.sk a najviac sa to fanúšikom oplatí práve dnes. Na Medzinárodný deň žien totiž pripravili hudobníci špeciálnu akciu - až do polnoci môžete mať vstupenky exkluzívne s 20-percentnou zľavou.

Termíny koncertov jarného turné Lucie Šoralovej a členov skupiny Nerez: 

1. 4. - Trenčín, Piano club 
2. 4. - Martin, Kino Strojár 
3. 4. - Košice, Historická radnica   
24. 4. - Žilina, Mestské divadlo 
25. 4. - Poprad, Dom kultúry 
26. 4. - Trnava, Kino Hviezda 
27. 4. - Nitra, Nájomná jednotka 210 
28. 4. - Lučenec, Synagóga

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.   

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Lucia Šoralová, Nerez