Na rakúskom festivale Frequency sa predstavia aj britské kapely Editors a Travis. Organizátori podujatia, ktoré sa bude konať od 13. do 16. augusta v St. Pöltene, na oficiálnom webe potvrdili aj účasť interpretov Chlöe Howl, Gogol Bordello, Tom Odell, The Subways, The Neighbourhood, Chris Cab, The Beth Edges a Royal Blood.

Na festivale tento rok vystúpia tiež Snoop Dogg, Skrillex, Queens Of The Stone Age, Lily Allen, Rudimental, Placebo, Blink-182, Macklemore & Ryan Lewis, The Kooks, Bastille, Biffy Clyro, Imagine Dragons, Babyshambles alebo Parov Stelar, ktorých účasť oznámili organizátori už skôr.

Editors vznikli v roku 2002, debutovali o tri roky neskôr nahrávkou The Back Room, za ktorú získali nomináciu na prestížnu Mercury Prize. S nasledujúcim albumom An End Has A Start (2007) sa im podarilo dobyť UK Chart. Ich vtedajší úspech podčiarkuje fakt, že skupina bola nominovaná na Brit Award v kategórii Najlepšia britská skupina. Nasledovala nahrávka In This Light And On This Evening (2009), ktorú charakterizuje o čosi čistejší zvuk v porovnaní s predchádzajúcimi dielami a viac elektroniky. Ich zatiaľ poslednou štúdiovkou je The Weight Of Your Love (2013), ktorú nahrali po odchode gitaristu Chrisa Urbanowicza. V auguste sa predstavia aj na festivale Grape v Piešťanoch. Viac info

Škótska formácia Travis vznikla v roku 1990, no prvý album Good Feeling vydala až v roku 1997. S nasledujúcimi dvoma nahrávkami The Man Who (1999) a The Invisible Band (2001) sa jej podarilo ovládnuť britský albumový rebríček. Odvtedy vydala ďalšie štyri štúdiovky 12 Memories (2003), The Boy With No Name (2007), Ode To J. Smith (2008) a Where You Stand (2013). Medzi najväčšie hity kapely patria skladby ako Why Does It Always Rain On Me, Turn, Sing, Side alebo Re-Offender.

Zdroj: SITA (Frequency.at, archív)
Foto: Facebook.com/editorsmusic

Súvisiaci interpreti: Editors