Prvá dáma svetového rocku sa po 50 rokoch na scéne lúči so svojimi fanúšikmi a v rámci posledného turné nevynechá ani Slovensko! Najväčšie hity speváčky a hudobníčky, ktorá sa rozhodla po odohratí série rozlúčkových koncertov odísť do dôchodku, si budete môcť užiť 19. decembra v Aegon aréne NTC.

Americká speváčka a basgitaristka Suzi Quatro oslávi so slovenským publikom 50. výročie svojej úspešnej kariéry, no zároveň sa aj rozlúči. Hudobníčka považovaná za prvú ženu, ktorá si vydobyla dominantnú pozíciu na rockovej scéne, má stále energie na rozdávanie. Napriek tomu usúdila, že je najvyšší čas na posledné turné.

"Začal sa môj 51. rok na scéne a myslím, že to je dobrý čas na labutiu pieseň. Mama mi vždy hovorila: 'Nikdy nehovor nikdy, pretože potom budeš vyzerať ako idiot.' No pokiaľ ide o mňa, toto je moje posledné turné. Odchod do dôchodku nebudem znášať veľmi dobre, asi sa zbláznim," zavtipkovala stále aktívna rockerka, ktorá v júni oslávi 65. narodeniny. 

Milovníci klasického rocku sa môžu pár dní pred Vianocami tešiť na dvojhodinový koncert plný hitov ako Can the Can, 48 Crash, Devil Gate Drive či She's In Love With You. "Predvediem dvojhodinovú šou, na ktorej som tvrdo pracovala, bude to veľmi špeciálne. Nechcem veľa prezradiť, ale budete odchádzať so slzami v očiach," hovorí Suzi Quatro.

Vstupenky: Predpredaj.sk


Odmietla byť "novou Janis Joplin"

Speváčka, basgitaristka, rozhlasová moderátorka a herečka s taliansko-maďarskými koreňmi sa narodila 3. júna 1950 v Detroite a vyrastala v hudobníckej rodine. Prvú skupinu s názvom Suzi Soul & The Pleasure Seekers založila ako 14-ročná so sestrami Patti, Nancy a Arlene. Talentovanú rockerku oslovilo na začiatku 70-tych rokov americké vydavateľstvo Elektra Records, hľadajúce nasledovníčku legendárnej Janis Joplin. Suzi Quatro však odmietla "zaplniť medzeru" po zosnulej speváčke, chcela byť sama sebou.

Začala preto pracovať na sólovej kariére s producentom Mickiem Mostom, s ktorým sa presťahovala do Veľkej Británie. Tam v prvej polovici 70-tych rokov dosiahla veľké úspechy a jej hudba sa rýchlo rozšírila aj do Európy či Austrálie, doma v Amerike sa však nikdy hviezdou prvej kategórie nestala - jej najlepším umiestnením v rebríčku singlov je 4. miesto za duet s Chrisom Normanom Stumblin' In z roku 1978.

Napriek tomu zostáva jednou z najvýraznejších a najvplyvnejších ženských rockových hudobníčok. Na konte má 15 štúdiových albumov, desiatky singlov a celkovo predala viac ako 45 miliónov nahrávok. Jej posledným albumom je nahrávka In the Spotlight z roku 2011, koncert v Bratislave však bude prierezom celou jej vyše 50-ročnou kariérou.

Lístky na koncert sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

TIP: Na Slovensko mieri legenda: Holly Johnson s hitmi Frankie Goes to Hollywood!
 

Súvisiaci interpreti: Suzi Quatro