Majk Spirit avizoval krátko po vydaní druhej sólovky Y prekvapenie, ktorého sa jeho fanúšikovia dočkali v utorok. Vtedy totiž člen H16 vydal pokračovanie tohto albumu s názvom Y White, pričom spolu s ním vypustil do sveta aj videoklip k singlu Primetime. Magazín Forbes zostavil rebríček najbohatších hip-hopových interpretov, ktorému opäť kraľuje Diddy alias Puff Daddy.

Nový album Majka Spirita Y White vyšiel len 35 dní po nahrávke Y, ktorá tak dostala Black. Novinka obsahuje trinásť skladieb, pričom na nej hosťujú iba vokalisti. Jedným z nich je aj Maxo, ktorého môžete počuť hneď v piatich skladbách vrátane tej úvodnej s názvom Primetime. Práve tá sa už dočkala aj videoklipu v réžii Michala Nemtudu. Člen formácie H16 o pár dní neskôr sprístupnil aj motivačnú skladbu Spirit v produkcii legendárneho DJa Wicha. Viac o albume ako aj samotnom klipe sa dočítate TU.

Majk Spirit feat. Maxo - Primetime

Majk Spirit - Spirit

Nový album by mal tento rok vydať aj Tono S. Člen formácie GR Team sa však najnovšie pripomenul videom k vtipnej skladbe Pán Člajn produkovanej Mugisom, ktorú nájdete na vlaňajšom albume 1 od GR Team.

Tono S. - Pán Člajn

Nováčik Pil C si predsavzal predstaviť vždy raz za dva týždne novú skladbu, čo sa mu zatiaľ darí napĺňať. Najnovšie vypustil singel November, do ktorého si prizval Supu. O beat sa postaral Conspiracy Flat.

Pil C feat. Supa - November

A teraz sa už presunieme do zámoria, kde začneme s rebríčkom najbohatších hip-hopových interpretov, ktorý už tradične zostavil magazín Forbes. Zoznam opäť ovládol Puff Daddy, známy tiež ako Diddy, ktorý aktuálne disponuje majetkom v hodnote 735 miliónov dolárov (v prepočte približne 661 miliónov eur). Štyridsaťpäťročný rodák z newyorského Harlemu vďačí za túto sumu podielom v spoločnostiach zameraných na produkciu alkoholických aj nealkoholických nápojov, výrobu oblečenia či televíznej stanici Revolt. Za Diddym nasledujú Dr. Dre so sumou 700 miliónov dolárov (630 miliónov eur), Jay Z, ktorý má na konte 550 miliónov dolárov (495 miliónov eur), 50 Cent s čiastkou 155 miliónov dolárov (139 miliónov eur) a Birdman so 150 miliónmi dolárov (135 miliónov eur).

The Notorious B.I.G. feat. Mase & Puff Daddy - Mo Money Mo Problems

Snoop Dogg už budúci týždeň vydá svoju trinástu sólovku Bush, ktorú kompletne produkoval Pharrell. Tento týždeň sme sa z tejto nahrávky dočkali hneď ďalších dvoch ukážok, a to skladieb California Roll so Steviem Wonderom a I'm Ya Dogg, v ktorej zas hosťujú Kendrick Lamar a Rick Ross.

Snoop Dogg feat. Stevie Wonder - California Roll

Snoop Dogg feat. Kendrick Lamar & Rick Ross - I'm Ya Dogg

Ako je už nejaký čas známe, Game momentálne pracuje na albume The Documentary 2. Z neho už predstavil singel Ryda, v ktorom mu asistuje speváčka DeJ Loaf. Najnovšie sa ich spolupráca dočkala aj vizuálneho spracovania.

Game feat. DeJ Loaf - Ryda

Tech N9ne má od pondelka vonku očakávaný album Special Effects, z ktorého ešte tesne pred jeho vydaním stihol predstaviť singel Wither, v ktorom hosťuje Corey Taylor z kapely Slipknot, ako aj video k tracku On The Bible. V ňom zas šéfovi labelu Strange Music asistuje dvojica T.I. a Zuse.

Tech N9ne feat. Corey Taylor - Wither

Tech N9ne feat. T.I. & Zuse - On The Bible

Skyzoo ohlásil na 23. júna vydanie svojej tretej sólovky Music For My Friends, z ktorej krátko na to predstavil prvý singel. Stal sa ním track Suicide Doors, ktorého produkciu má na svedomí MarcNfinit.

Skyzoo - Suicide Doors

Už o necelé dva týždne budú mať dôvod na radosť fanúšikovia Camp Lo, ktorí vydajú nový album Ragtime Hightimes. Ten produčkne kompletne zastrešil ich dvorný beatmaker Ski Beatz. Po singli Bright Lights sme sa najnovšie dočkali aj druhej ukážky v podobe tracku Black Jesus.

Camp Lo - Black Jesus

Onyx vydali tento týždeň EP nahrávku Against All Authorities obsahujúcu šesť skladieb. Záverečnou z nich je Fuck Da Law, ku ktorej Fredro Starr a Sticky Fingaz už nakrútili aj klip.

Onyx - Fuck Da Law

Príjemné prekvapenie si pre nás pripravili Capone-N-Noreaga, ktorí v pondelok ohlásili nový album Lessons. Ten vyjde už 12. júna, a preto sa už von dostal von aj prvý singel v podobe skladby 3 On 3. V nej hosťujú Tragedy Khadafi & The Lox.

Capone-N-Noreaga feat. Tragedy Khadafi & The Lox - 3 On 3

Na jún ohlásili svoj návrat na scénu aj Jedi Mind Tricks, ktorí pripravujú vydanie albumu The Thief And The Fallen. Na ňom sa znova o produkciu postaral Stoupe, ktorý formáciu v roku 2011 načas opustil. Prvým singlom z novinky je skladba Deathless Light, ktorú predstavili prostredníctvom videa.

Jedi Mind Tricks - Deathless Light

S novou hudbou sa po čase prihlásil aj Mac Miller, ktorý vypustil track s názvom Boo! (Interlude). Ten produkoval ClockworkDJ.

Mac Miller - Boo! (Interlude)

dEnAuN, známy tiež ako Mr. Porter či Kon Artis, vydal vo štvrtok EP Stuff In My Backpack. Na ňom nájdete aj skladbu Heartbroken, ku ktorej nakrútil čiernobiele video.

dEnAuN feat. Young Roc - Heartbroken

Na záver si dáme trocha reggae, a to v podaní známeho herca Eddieho Murphyho. Ten sa okrem herectva venuje aj hudbe, pričom v ostatnom čase práve reggae. Jeho januráový singel Oh Jah Jah sa teraz dočkal aj klipu.

Eddie Murphy - Oh Jah Jah

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Youtube - Michal Nemtuda

Súvisiaci interpreti: Diddy, Majk Spirit