Skupina U-Prag sa po štyroch rokoch hlási s novým hudobným materiálom. Singel Perspective je predzvesťou novej dosky Some Kind Of Music a práve vychádza v digitálnych hudobných obchodoch a na streamovacích službách.

Krst prebehne 17. mája v Paláci Akropolis, kde U-Prag vystúpi v kompletnej sedemčlennej zostave a za účasti sláčikového kvarteta Pavel Borkovec Quartet, ktoré prizvali k spolupráci na albume.

Nový singel svoju dravosťou naznačuje návrat ku koreňom, ale jeho zvuk svedčí o bezmála sedemnástich rokoch skúseností U-Prag s kombinovaním elektroniky a živých nástrojov. "K našej tvorbe sa snažíme pristupovať s väčším nadhľadom, ale súčasne po nociach riešime tie najmenšie detaily," vysvetľuje názov Perspective frontman Šimon Dvorský, ktorý skladbu produkoval spoločne s perkusistom a violončelistom Danielom Petkevičem.



Ku skladbe Perspective kapela chystá tiež animovaný videoklip, ktorý vzniká v réžii ilustrátora a grafického dizajnéra Pavla Fuksa. Fanúšikovia formácie sa ho dočkajú v priebehu leta.

Hneď po krste nového albumu Some Kind Of Music prebehne v Paláci Akropolis tradičná afterparty. "Už teraz sa tešíme na žúr po koncerte, kde to rozbehnú naši obľúbení DJs Babe LN, Slater a Cubik. Okrem dosky, ktorá vyjde v exkluzívnej limitovanej edícii, bude na mieste k dostaniu tiež zbrusu nový merch," prezrádza Daniel Petkevič.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Dan Petkevič.

Súvisiaci interpreti: U-Prag