Najväčší multikultúrny festival v strednej Európe tento týždeň ohlásil ďalšie mená v lineupe. K prestížnemu hudobnému programu sa pripoja aj Madness, The Bloody Beetroots, Kelis a mnohí ďalší. Vstupenky na Sziget, ktorý sa bude konať v Budapešti od 11. do 18. augusta, sú v predaji za zvýhodnené ceny do konca júla.

Sziget bude toto leto opäť miestom, kde nájdete mnoho zábavy a prežijete skvelú dovolenku s ľuďmi z celého sveta. The Island of Freedom – Ostrov slobody, to nie je len hudobný festival, je to miesto, ktoré ponúka nonstop zábavu, pestré aktivity na ostrove ale aj v prekrásnej Budapešti, a samozrejme koncerty kapiel z celého sveta všetkých hudobných žánrov. Hudobný program rozdelený podľa dní nájdete už teraz na webovej stránke - www.szigetfestival.sk/programs. K už oznámeným interpretom pridúdajú ďalší – Madness, The Bloody Beetroots, Kelis, Leningrad, Band of Skulls, Triggerfinger, Deniz Koyu, Quentin Mosimann, Black Sun Empire a INVSN.

Madness, jedna z najvýraznejších ska kapiel, vznikla v roku 1976 v londýnskom Camden Towne. Na niekoľkých predchádzajúcich ročníkoch Szigetu už dokázali, že vedia, ako vyzerá skutočná ska party a určite aj tento rok bude ich vystúpenie patriť medzi tanečno-zábavné vrcholy festivalu.


Kelis, americká popová ikona, ktorá má na svojom konte už šesť albumov a 31 singlov, je jednou z najžiadanejších hviezd súčasného hudobného neba. Britské vydavateľstvo Ninja Tune vydalo v apríli tohto roku jej ostatný album Food a návštevníci Szigetu sa určite môžu tešiť na kvalitný a rôznorodý pop.

Leningrad sa stal vlajkonosičom regionálnej undergroundovej scény 21. storočia. Sila tohto zoskupenia spočíva v ska okorenenom punkom, ale aj ruskými pochodmi, tanečnými a ľudovými prvkami. Band of Skull, trio zo Southamptonu, vydalo tento rok v marci album Himalayan. V ich podaní fanúšikovia zažijú dynamickú a zároveň mystickú šou. INVSN je švédska kapela poháňaná vášnivým duchom hardcore punku, ktorá čerpá inšpiráciu z bohatej histórie rock'n'rollu.


Tanečnú hudbu na Sziget prinesú dance-punkoví Taliani The Bloody Beetroots, holandskí králi drum&bassu Black Sun Empire, či dídžeji Deniz KoyuThomas Gold a vychádzajúca hviezda francúzskej scény Quentin Mosimann.

V súčasnosti je potvrdená približne polovica hudobného programu a medzi koncertami, na ktoré sa môžu fanúšikovia tešiť, sú aj vystúpenia hviezd ako Queens of the Stone Age, Imagine Dragons, Lily Allen, Manic Street Preachers, Deadmau5, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis a mnoho ďalších. V predaji sú permanentky, jednodňové vstupenky. Viac informácií o programe nájdete na www.szigetfestival.sk.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu Sziget pre Slovensko.

Foto: Facebook.com/i.am.kelis

Súvisiaci interpreti: Kelis, Madness