Chytľavá novinka bratislavskej kapely Medial Banana sa dokonale hodí do horúcich letných dní. Skladbu Slnečné brýle, pri ktorej si okamžite pôjdete telom do rytmu a dostanete chuť na malý výlet s priateľmi, sprevádza rovnako pozitívny videoklip na štýl 90. rokov, kde nechýbajú pestré módne výstrelky a doplnky ani štýlové "báwo".

Skladbu Slnečné brýle nájdete na nedávno vydanom albume Medial Banana s názvom Nedotknuteľní, ktorý takmer celý vznikol v ich domovskom štúdiu Wellders v Bratislave a vyšiel pod hlavičkou dvorného vydavateľstva Reggae Callin' Records v distribúcii Warner Music. O retro video k novej hymne slnečných dní sa postaral mladý filmár Andrey Istok so svojím tímom.

Recenzia: Medial Banana s albumom Nedotknuteľní posúvajú svoju latku o level vyššie


Počas leta sa môžete na Medial Banana tešiť na festivaloch a koncertoch po celom Slovensku, kapele sa totiž hneď po uvoľnení korona-opatrení začal veľmi rýchlo plniť kalendár vystúpení.

Za sebou má už vypredaný bratislavský koncert a jednu zastávku v Trenčíne a už o pár dní vyrážajú na Senec, Nitru, Lučenec, Žilinu, Čadcu či Košice. Novú šou odohrajú "banáni" aj na tohtoročných špeciálnych zmenšených edíciach známych slovenských festivalov ako sú Žákovic Open, Atmosféra, Sound Garden, Punkáči deťom, Grape a Uprising.

Aktuálne potvrdené koncerty Medial Banana:

16. 7. - Senec, Slnečné jazerá
17. 7. - Nitra, Hidepark
18. 7. - Lučenec, Letné kino
24. 7. - Žilina, Smer 77 Klub
25. 7. - Košice, Kasárne/Kulturpark
31. 7. - Malý Žákovic - Trenč. Bohuslavice - vypredané
1. 8. - Čadca, Zion park
8. 8. - Malý Grape - Piešťany
15. 8. - Lipt. Mikuláš, Tatralandia
15. 8. - Nádych s Atmosférou - Hontianske Nemce
21. 8. - Kamenec, Veľké Uherce
28. 8. - Punkáči deťom - Trenčín
29. 8. - Uprising "WakeLake Edition" - Bratislava  
5. 9. - Sound Garden - Lipt. Mikuláš
17. 9. - Pezinok, Amfiteáter

Nový album Nedotknuteľní sa okamžite po vydaní na domácej nezávislej značke Reggae Callin' Records stretol s veľkým úspechom a záujmom fanúšikov. Po prvom mesiaci od jeho vydania prekročili skladby z neho hranicu milión streamov na službe Spotify. Na Youtube dokonca pesničky a klipy dosahujú dokopy už tri milióny zhliadnutí. Albumu sa výrazne darí aj v podobe CD nosiča a zberatelia sa už v týchto dňoch dočkajú aj vytúženého vinylu.

Pozrite si videoklip k predošlému singlu Život ide ďalej:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke skupiny medialbanana.com, na Facebooku a Instagrame.

Foto: Lukie FWD

Súvisiaci interpreti: Medial Banana