Mal 16 rokov keď hral na legendárnom festivale Glastonbury. O rok neskôr sa presunul z BBC Introducing Stage na Main Pyramid stage. Vo veku 18 rokov hral po boku Oasis na ich turné. Dnes má Jake Bugg 30 rokov a na konte päť štúdiových albumov a šiesty na ceste. A Modern Day Distraction vyjde 20. septembra. Britský hudobník z neho teraz zdieľa singel All Kinds of People spolu so sprievodným videoklipom.

Už pilotný singel Zombieland naznačil, že sa chce Jake Bugg vrátiť k rockovejšiemu zvuku. Čerstvá singlová novinka All Kinds of People tento zámer potvrdzuje. V priebehu necelých troch minút sa mu podarilo vytvoriť super chytľavú atmosféru, ktorá evokuje návrat k hudobný koreňom.  Pieseň vychádza z frustrácie a hnevu, ktoré sa zrodili v pocite nespravodlivosti v spoločnosti.

"Všetci máme svoje problémy. V britskej kultúre sa o tom naozaj s nikým nerozprávame. O týchto veciach sa musíte porozprávať s ľuďmi, ktorých máte radi. Musíme sa snažiť pomáhať si navzájom, pretože tam nie je veľa pomoci," vysvetlil Jake Bugg vo vyhlásení.

"Napísal som to len preto, že som to tak cítil. Štve ma to - najmä v krajine, ako je tá naša, kde máme prostriedky a financie na to, aby sme sa postarali o najviac trpiacich ľudí, ale rozhodli sme sa, že to neurobíme. Svoje piesne jednoducho musím pustiť do vesmíru a dúfať v to najlepšie," dodal.

Text: Hudba.sk (zdroj: Clash.com)