Britský skladateľ Mike Oldfield, ktorý sa na celom svete preslávil albumom Tubular Bells (1973), pred olympiádou v Londýne nepoznal skupinu Arctic Monkeys ani rapera Dizzeeho Rascala. V rozhovore pre magazín NME dokonca priznal, že nevie nič o súčasnej hudobnej scéne.

Skladby v podaní Arctic Monkeys i Dizzeeho Rascala sa k nemu dostali až 27. júla na otváracom ceremoniáli Hier XXX. olympiády, na ktorom on i spomenutí interpreti vystúpili. "Nikdy som nepočul o Arctic Monkeys ani Dizzeem neviemakým. Samozrejme poznám Paula McCartneyho, no a Emeli Sandé? Tá bola skvelá, no ani ju som nepoznal," uviedol 59-ročný Oldfield.

Oldfield vystúpil na otvorení olympiácy medzi prvými a jeho vystúpenie mu podľa aktuálnych predajov taktiež prinieslo množstvo nových fanúšikov. Dôkazom je fakt, že jeho čerstvá výberovka Two Sides: The Very Best Of Mike Oldfield (2012) sa po olympijskom predstavení predávala o vyše 700 percent lepšie ako predtým.

Hudba z otváracieho ceremoniálu londýnskej olympiády sa nachádza na kompilácii s názvom Isles of Wonder: Music for the Opening Ceremony of the London 2012 Olympic Games (2012), ktorá vyšla krátko po skončení slávnostného programu. Ihneď sa z nej len vo Veľkej Británii predalo viac ako 10-tisíc kópií. V britskom rebríčku kompilačných nahrávok sa výberovka okamžite dostala na piatu priečku a to napriek tomu, že vyšla len jeden deň pred uzavretím rebríčka a oproti ostatným albumom bola v tomto smere znevýhodnená.

Prečítajte si: Za libru ukázali svetu, prečo je Británia hudobnou veľmocou

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Facebook.com/MikeOldfieldOfficial

Súvisiaci interpreti: Arctic Monkeys, Mike Oldfield