Dianie na domácej scéne s príchodom letných prázdnin výrazne utíchlo, čo však neplatí pre Ega, ktorý sa snaží nadviazať na svoj tri roky starý letný hit Žijeme len raz. Najnovšie predstavil skladbu Oberám ťa o čas ako aj zremixovanú verziu albumu Iní svojho projektu Podzemgang.

Ego už dávno prekročil hranice tradičného hip-hopu, čoho ďalším dôkazom je nová skladba Oberám ťa o čas, ktorá je určená predovšetkým do klubov. Novinka sa dostala von priamo s klipom, pričom o produkciu sa postaral Thomas Fronix. Ten okrem toho zremixoval aj celý album Iní Egovho projektu Podzemgang, pričom výsledok si môžete vypočuť priamo teraz.

Ego - Oberám ťa o čas

Podzemgang - Iní (Summer Edition 2015 mixed by Thomas Fronix)

Tohtotýždňový výber zámorských noviniek začneme netradične u speváka, konkrétne u Bilala. Ten už má vonku nový album In Another Life, na ktorom hosťuje aj Kendrick Lamar. A práve k spolupráci týchto dvoch hviezdnych mien s názvom Money Over Love vznikol najnovšie aj klip.

Bilal feat. Kendrick Lamar - Money Over Love

Nové video majú aj Czarface, čiže Inspectah Deck a 7L & Esoteric, ktorí minulý mesiac vydali druhý spoločný album Every Hero Needs A Villain. Na ňom nájdete aj skladbu Sgt. Slaughter, ktorá sa teraz dočkala vizuálu. Ten priamo nadväzuje na predchádzajúci klip k tracku The Great (Czar Guitar).

Czarface - Sgt. Slaughter

O Guilty Simpsonovi nebolo chviľu počuť, čo však neznamená, že bol neaktívny. Opak je pravdou, keďže detroitský reprezentant spojil sily s newyorským producentom Katalystom a výsledok ich snaženia bude spoločný album. Jeho názov ani termín vydania síce zatiaľ neprezradili, namiesto toho však vypustili prvú ochutnávku v podobe tracku Vanguard Organization.

Guilty Simpson - Vanguard Organization

Statik Selektah má od utorka vonku svoju siedmu sólovku Lucky 7, z ktorej ešte krátko pred vydaním stihol predstaviť ďalšie dve ukážky. Najprv to bola vec Crystal Clear, v ktorej rapuje Royce Da 5'9", a následne aj track In The Wind s hosťujúcou trojicou Joey Bada$$, Big K.R.I.T. a Chauncy Sherod.

Statik Selektah feat. Royce Da 5'9" - Crystal Clear

Statik Selektah feat. Joey Bada$$, Big K.R.I.T. & Chauncy Sherod - In The Wind

Murs pokračuje v propagovaní nového albumu Have A Nice Day. Najnovšie tak spravil prostredníctvom klipu ku skladbe The Worst, pričom sa znova potvrdilo, že videá tohto kalifornského veterána sa oplatia pozerať.

Murs - The Worst

Vynikajúcu správu si na tento týždeň prichystali Gangrene. The Alchemist a Oh No totiž oznámili, že už 7. augusta vydajú tretí spoločný album, ktorý dostal názov You Disgust Me. Okrem toho zverejnili aj cover, tracklist a prvú ukážku, ktorou sa stala bonusová skladba Hot Pillow.

Gangrene - Hot Pillow

Ešte pred tým, než sa dočkáme novej štúdiovky od Gangrene, vydá The Alchemist ďalší producentský album. Novinka sa bude volať Retarded Alligator Beats a ako naznačuje názov, pôjde takmer čisto o inštrumentálnu nahrávku. Jedinou výnimkou bude skladba Voodoo, v ktorej sa o rap postaral Action Bronson.

The Alchemist feat. Action Bronson - Voodoo

Freeway patrí k najaktívnejším rapperom, čo dokazuje aj novým mixtapeom Freemix, na ktorom sa podieľal aj Scholito. Ide o kompiláciu 17 remixov, ktorú si môžete stiahnuť zadarmo TU. K remixu skladby Used To už stihol vzniknúť aj krátky klip.

Freeway - Used To (Freemix)

Emilio Rojas vydá v piatok nový album L.I.F.E., pričom sa rozhodol vypustiť z neho ešte jednu ochutnávku. Tou sa stala skladba No Good s Emannym na refréne.

Emilio Rojas feat. Emanny - No Good

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/EgoK

Súvisiaci interpreti: Ego, Kendrick Lamar