Americká kapela Blink-182 zrušila jesenné americké mini turné. Dôvodom sú zdravotné problémy bubeníka Travisa Barkera. Formácia o tom informovala prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia na Twitteri s tým, že muzikant dal na rady lekárov.

"Riziká spojené s bubnovaním sú pre mňa nanešťastie stále veľké. Robím všetko, čo potrebujem pre to, aby som sa mohol vrátiť na pódiá, a to čím skôr. Chcem sa poďakovať fanúšikom, rodine, kamarátom a spoluhráčom z kapely za ich lásku a podporu," napísal 42-ročný muzikant, ktorému počas leta diagnostikovali krvné zrazeniny v rukách. Kapela na záver napísala, že sa plánuje vrátiť na pódiá na Riot Feste 2019.

Blink-182 fungovali pôvodne v rokoch 1992 až 2005, pričom počas tohto obdobia vydali päť štúdioviek, z ktorých komerčne najúspešnejší bol tretí album Enema Of The State (1999). Pochádzajú z neho hity What's My Age Again?, All The Small Things a Adam's Song. V roku 2005 vydali kompiláciu s jednoduchým názvom Greatest Hits a následne sa na niekoľko rokov odmlčali. Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy a následne vydali šiestu štúdiovku Neighborhoods (2011), kompiláciu Icon (2013) a album California (2016).

Zdroj: SITA (Loudwire.com, archív)
Foto: Balázs Mohai

Súvisiaci interpreti: Blink-182