Po tom, ako zbieral skúsenosti najmä na bratislavskej punk rockovej scéne v skupinách Ateliér 11, Last Of Us a Out Of Breath, spojil hudobník Jakub Beno svoje sily s dvoma známymi hudobnými osobnosťami. Bicie nahral Igor "Ajdži" Sabo, hudbu a text k singlu napísal gitarista Marek Wolf, ktorý sa okrem gitár postaral aj o hudbu, aranžmán a hudobnú produkciu nahrávky.

"Náš kreatívny proces v prípade textu skladby Obrysy bol zaujímavý. Jakub poskytol tematický rámec príbehu piesne, viedli sme dlhé rozhovory, počas ktorých mi hovoril o súvislostiach, detailoch, náladách, ktoré by mali byť jej súčasťou. Ja som potom tieto jeho podrobné úvahy spracoval do textu piesne, zhudobnil ho a zaranžoval. Prirodzene sme oslovili Ajdžiho Saba, aby s nami spolupracoval, pretože sme mali záujem o jeho premyslené rytmické patterny, ktorými je povestný," priblížil proces Marek Wolf.

"Obrysy sú výpoveďou o životných rozhodnutiach, o tom, ako sa takéto rozhodnutie začína v mysli črtať, teda ako vzniká jeho kontúra a ako sa pretavuje do konkrétneho smerovania ďalšej cesty, ktorá je následkom takéhoto rozhodnutia," dodáva Beno. Nahrávka sa realizovala v bratislavskom štúdiu ARS, basovú gitaru a klávesové nástroje nahral Dušan Ratica.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Rastislav Janáček.