Punk-rocková partia z Trenčína MF vydáva svoj nový singel s názvom Tak Čau. Skladba, ktorá sa hneď po zverejnení stretla s nadšenými ohlasmi fanúšikov na sociálnych sieťach, je predzvesťou modernejšieho štýlu, ktorým sa chce kapela uberať v ďalšej tvorbe.

"Od vydania posledného singla Noc sa nekončí sme sa rozhodli ísť iným smerom. Je to stále punk rock, ktorý máme veľmi radi, len sme k nemu pridali elektronické prvky, ktoré robia v pesničke ešte lepšiu atmosféru," vysvetlil Matej Martiš, gitarista skupiny MF.

O produkciu skladby, ako aj jej mix a master, sa postaral Dušan Rybárik, ktorý ma na konte aj produkciu skladieb pre interpretov ako Gabreyll, Strespez, Romy alebo Four Faces. "S Dušanom sa nám pri tvorení singla spolupracovalo veľmi dobre. Na produkciu sa pozerá z úplne iného uhla ako my a perfektne sa naše nápady dopĺňal," teší sa basgitarista a spevák Martin Guriš.

Autorom textu je gitarista Patrik Kováčik. "Tento text vznikol v období, keď sa moja bývalá partnerka rozhodla náš dlhoročný vzťah zahodiť zo dňa na deň esemeskou 'ja neviem, čo chcem' a bol koniec. Poprial som jej veľa šťastia, aj keď to v tej chvíli veľmi bolelo." Kapela skladbu Tak Čau zverejnila s lyric videom, do ktorého boli zábery nahraté v trenčianskom štúdiu u Michala Hajtmana a o strih sa postaral Peter Repta. 

Kapelu MF môžete najbližšie vidieť v Bratislave 24. novembra, zahrajú tam opäť s chalanmi z kapely Zoči Voči v rámci ich Milovaní – Nenávidení 10 rokov Tour. Na jar plánujú opäť klubové koncerty a v pláne je aj ďalší singel. 

Prečítajte si tiež: Zoči Voči a MF na aktuálnom turné zbierajú plody svojej vytrvalosti (reportáž z jarnej šnúry)

Redakciu Hudba.sk za kapelu MF informoval Matej Martiš. Správu sme upravili.