Rebeka Kmeťová alias Rebis je meno, ktoré počujeme neustále v spojitosti s jej známou rodinou. No samotná speváčka ide úplne iným hudobným smerom ako jej otec a starý otec a k tomu pripája aj profesionálne tanečné kreácie, ktoré pretavuje do svojich klipov.

Najnovším príkladom je vizuál k singlu Svetlo, ktorý predznamenáva jej nové EP s plánovaným termínom vydania 30. novembra na značke Gitano Records. Novou skladbou Rebis nadväzuje na single Namotáš, Príde to samé (feat. Taomi) a Neskoro, ktorými si počas ostatných dvoch rokov začala budovať svoju základňu fanúšikov.

"Spočiatku sa skladba mala volať Tma, nakoľko obodobie, kedy som písala túto skladbu, bolo pre mňa veľmi temným, čo sa týka vnímamie sveta a mojho vnútra… Celý tvorivý proces trval veľmi dlho, niekoľkokrát som zmenila text aj melodické linky, kvôli mojej nespokojnosti a pocitu nevyjadrenia sa v skladbe dostačujúco. Keď som mala skladbu už definitívne spracovanú, môj pocit z vnímania skladby nebol temný, práve naopak, výsledok mi dal silu a 'svetlo'. Svetlo je pre mňa znovuzrodenie, začiatok niečoho nového, vnímanie seba, čistota, láska, vrchol a otvorenosť," hovorí o vzniku skladby.

O videoklip plný štýlových záberov sa postaral český režisér, ktorý sa zhostil aj kamery, Tomáš Fiala. Text napísala samotná speváčka, produkčne pesničku zastrešil jej otec Igor Kmeťo ml. a o mix master sa postaral americký zvukár Byron H. Tanečná choreografia v klipe vznikla pod taktovkou Simona Šinku

"Každá spolupráca s mojím otcom je úplne iná, snažíme sa stále posúvať a inovovať naše skúsenosti. Z mojho pohľadu je môj otec veľký profesionál, čo sa týka práce v štúdiu, je perfekcionista a vníma detaily, ktoré potom tvoria celok. Každý prispieva svojími znalosťami a hudobným vkusom a je pre mňa česť tvoriť s ním!" priznáva Rebis, ktorá sa po sérii singlov už nevie dočkať vydania svojej prvej ucelenej nahrávky.

"Je to pre mňa veľký moment a hlavne nová skúsenosť, pripraviť konceptuálny projekt. Bol to dlhý proces od skladania, cez nahrávanie, až po realizovanie vizuálov. Naučilo ma to mať trpezlivosť a pozerať sa na veci s nadhľadom. Snažila som sa v každej skladbe zachytiť svoje vnútorné pocity a vyjadriť možno niečo, čo nebolo v mojej sile povedať hovoreným slovom. Som rada, že všetko, čo prežívam, viem povedať formou hudby," uzatvára mladá speváčka a autorka.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Správu sme upravili.