Nový singel slovenského producenta Foolka poteší okrem priaznivcov kvalitnej elektroniky aj jednu menej šťastnú rodinu. Výťažok z predaja obrazu tvoriaceho artwork k novinke bude venovaný na dobročinné účely.

Slovenský producent Foolk zverejnil ukážku nového singla s názvom You (Not So Chill), ktorý mal nedávno premiéru na britskej rozhlasovej stanici BBC. Singel vznikol v spolupráci s americkým producentom Know Kontrol a vyjde koncom marca spolu s artworkom - malým obrazom od umelca Chuaresa. Skladba bude dostupná na voľné vypočutie a stiahnutie či za dobrovoľný príspevok. Súvisiaca maľba bude na predaj za 303 eur, ktoré hudobník venuje rodine s chorým dieťaťom. 

   
Foolk
, vlastným menom Dušan Vančo, je hudobník a remixér, ktorý niekoľko rokov pôsobil ako šéf alternatívneho Rádia_FM. Vydal dva albumy - Red Pills For Daddy (2008) a Millions Of (2013) a množstvo skladieb na rôznych kompiláciách. V jeho tvorbe je citeľný vplyv remixovej kultúry a invenčného samplovania. To sa zároveň odzrkadľuje na jeho živých vystúpeniach, na ktorých používa unikátny nástroj Monome. 

Hudbou z ostatného albumu Millions Of si získal aj legendárnu britskú moderátorku a dídžejku Mary Anne Hobbs. Zatiaľ posledné EP s názvom Automatic Happiness vydal v septembri 2015. 

Text: Hudba.sk
Foto: Deadred Records

Súvisiaci interpreti: Foolk