Na 58. ročníku odovzdávania cien Grammy, ktoré sa uskutoční v pondelok 15. februára v losangeleskom Staples Center, vystúpi aj americká speváčka Taylor Swift. Informovala o tom americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied, ktorá prestížne ceny udeľuje.

Taylor Swift si tento rok vyslúžila sedem nominácií, vrátane najprestížnejšej na cenu Album roka. V tejto kategórii majú nomináciu aj Alabama Shakes, Chris Stapleton, The Weeknd a Kendrick Lamar. Posledný menovaný pritom s jedenástimi nomináciami vládne tohtoročnému zoznamu kandidátov. Kanadský spevák The Weeknd zabojuje, rovnako ako Swift, v siedmich kategóriách.

Okrem interpretky a spoluautorky hitu Shake It Off vystúpia na udeľovaní cien aj RihannaAdeleEllie Goulding, Lady Gaga s poctou Davidovi Bowiemu, Carrie Underwood, Kendrick LamarThe Weeknd, Pittbull, James Bay, Sam Hunt, Little Big Town, Skrillex, Robin Thicke, Andra Day, Justin Bieber s projektom Jack Ü, či formácia Hollywood Vampires, ktorá sa postará poctu Lemmymu Kilmisterovi z Motörhead.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift