Xindl X: Narodeninová oslava XL. Pod týmto názvom sa skrýva oslava 40. narodenín obľúbeného pesničkára, ktorá prebehne 28. novembra v pražskom Fóre Karlín.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na jedinečnú koncertnú ľou, plno zaujímavých hostí a program zostavený zo všetkých Xindlových hitov. Pre pripomenutie napríklad skladby Anděl, V blbým věku, Chemie, Cudzinka v tvojej zemi, Láska v housce, Dysgrafik alebo aktuálny singel Dřevo, ktorý na niekoľko mesiacov obsadil popredné priečky rádiových hitparád.


Veľká a dlhá XL oslava

"Ku kríze stredného veku každý pristupuje inak. Niekto si kúpi Ferarri, niektorí si zaobstarajú milenku a ja si urobím narodeninový koncert vo Fóre Karlín. Bez preháňania môžem povedať, že to je ten najdrahší a najväčší žúr, aký som kedy usporadúval. Štyridsať je rímskymi číslicami XL, takže tento žúr bude vážne XL, čiže všetko väčšie. Väčšia scéna, väčšia svetelná šou, viac hostí, než som kedy na koncerte mal, a hlavne zahráme s kapelou úplne všetky single, čo som za svoju kariéru vydal a navrch prihodíme aj niekoľko úplných noviniek. Takže oslavovať sa bude vážne dlho," dodáva Xindl X.

Koncert vo Fóre Karlin nebude to jediné, čím Xindl oslávi svoje jubileum. Okrem toho pre fanúšikov nachystal spevník svojich piesní a tiež vydanie svojho prvého Best of CD. "Keď som mal na gymnáziu svoju prvú kapelu, vydali sme samizdatom demáč, čo sa volal Greatest Hits. Vtedy ten názov bola veľká irónia a ja skoro nemôžem uveriť tomu, že som sa dožil dňa, keď album najväčších hitov môžem vydať aj bez tej irónie."

"A úplne v šoku som z toho, že keď som tie svoje doterajšie single poskladal dokopy, vyšlo to dokonca na dvojalbum. Nájdete na ňom 22 piesní, ktoré dúfam, že už dobre poznáte, a navyše aj niekoľko noviniek, ktoré momentálne finišujeme. A pretože mi bolo jasné, že po počúvaní tohto albumu budete mať všetci neprekonateľnú túžbu si tie piesne sami zahrať, prichystali sme aj spevník, kde nájdete texty a akordy skoro všetkých mojich piesní a aj nejaké to rozprávanie k nim," uzatvára hudobník, vlastným menom Ondřej Ládek.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Xindl X