Americký hudobník Jack White prezradil, že mu chýba už neexistujúca kapela The White Stripes. "V The White Stripes by som bol do konca života. Tá kapela je najnáročnejšou, najdôležitejšou a najviac napĺňajúcou vecou, aká ma kedy stretla. Je to niečo, čo mi naozaj, naozaj chýba," uviedol pre denník New York Times.

Tiež opísal svoj rozhovor s exmanželkou a bubeníčkou Meg White pred rozpadom skupiny. Podľa jeho slov ho zapríčinila práve ona. "Neviem, aký mala dôvod. Keď sa rozprávate s Meg, nedostanete odpovede. Mám šťastie, že to dievča sa vôbec postavilo na pódium, takže sa zmierim s tým, čo môžem mať," vysvetlil hudobník, ktorý minulý mesiac pre magazín NME povedal, že kapela sa na scénu už nikdy nevráti.

The White Stripes vznikli v roku 1997 v Detroite. Jedinými členmi boli bývalí manželia Jack a Meg Whiteovci. Svoj debutový eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek: De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Okrem toho majú na svojom konte aj EP Walking with a Ghost (2005) a živý album Under Great White Northern Lights (2010). Skupina naposledy koncertovala v roku 2007, začiatkom februára 2011 oznámila definitívne ukončenie činnosti.

Jack White sa v uplynulých rokoch venoval svojmu vydavateľstvu Third Man Records a okrem toho pôsobil v skupinách The Raconteurs a The Dead Weather. Koncom apríla na trh uvedie svoj debutový sólový štúdiový album s názvom Blunderbluss. Prvým singlom je skladba Love Interruption.

Od 15. mája bude White koncertovať v USA a Kanade, v júni a júli sa predstaví aj v európskych krajinách, konkrétne v Holandsku, Veľkej Británii, Belgicku, Nemecku a Francúzsku.

Jack White - Love Interruption

Zdroj: SITA
Foto: Jackwhiteiii.com

Súvisiaci interpreti: The White Stripes