Mladý experimentálny umelec prináša nový videoklip, ktorým podľa vlastných slov uzatvára obdobie zatiaľ posledného albumu Mrakodrap. "Jedenásť minút psychotického popu. Klip Mrakodrap je Panáčikovou konfesiou tiesne, zmätenia, perverzie, potlačovanej agresivity a túžby iritovať," napísal o novinke Jiří Ptáček.

Hudobná tvorba umelca vystupujúceho pod menom Panáčik je od začiatku prepojená s video artom, filmom a divadlom. Experimenty mladého umelca ste mohli spoznať na YouTube ale napríklad aj na festivale Pohoda. "Rozmýšľam nad tým, čo robím, každá vec má iný význam a proces. Myslím hlavne na tú vec a nie na to, či sa to niekomu bude páčiť, robím to hlavne pre seba a dostávam to do foriem, ktoré ma bavia robiť," hovorí o svojej tvorbe hudobník, vlastným menom Tomáš Moravanský.

Nový krátky film Mrakodrap je pomyslenou bodkou za rovnomenným albumom a estetikou s ním spojenou. Po marcovej premiére v Kine Art v Brne, kde Panáčik pôsobí, je video dostupné aj na internete. V nasledujúcich jedenástich minútach sa tak môžete ohliadnuť za mrakodrapovou kapitolou Panáčikovej tvorby, vrátane agresívneho elektropopu, svojských choreografií a psychedelických symbolov.

Prečítajte si: Najbizarnejší slovenský interpret: Panáčik robí aj z detskej riekanky umenie


Viac informácii a free download albumu Mrakodrap nájdete na www.panacik.com.

Súvisiaci interpreti: Panacik