Americký spevák a multiinštrumentalista Prince previedol dispozičné práva k všetkým svojim piesňam na vydavateľskú spoločnosť NPG Music, ktorú sám vlastní. Odišiel tak od spoločnosti Universal Music, ktorá týmito právami disponovala dvadsať rokov. Podmienky prepisu nie sú známe.

V rozsiahlom zozname dotknutých skladieb sa nachádzajú hity ako napríklad Kiss, Purple Rain či Diamonds and Pearls. Spoločnosť NPG Music sa teraz údajne zameria na publikovanie tých skladieb, ktoré Prince označil ako "vhodné na večné vydávanie". Tieto piesne by sa mali začať objavovať aj vo filmoch, televíznych programoch, hudobných hrách či v reklamných spotoch.


Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal svoj debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydáva nové nahrávky takmer každý rok. Na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. Je tiež držiteľom Billboard Icon Award. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias.

Najnovší Princeov album Plectrum Electrum by mal vyjsť v priebehu tohto roka. Vo februári hudobník pravidelne zapĺňal titulky britských médií, keďže v Anglicku celý mesiac prekvapoval neohlásenými koncertami. Okrem rôznych klubov v Londýne hral so svojou novou čisto ženskou kapelou 3rdEyeGirl aj v Manchestri. Pozrite si videá z februárových vystúpení.



Zdroj: SITA (Music-news.com, Completemusicupdate.com, archív), Hudba.sk
Foto: 3rdeyegirl.com

Súvisiaci interpreti: Prince