Americká rocková kapela Melvins vydá svoj prvý dvojalbum A Walk With Love and Death. Novinka sa dostane na trh 7. júla. Disk s názvom Love ponúkne 14 skladieb a je zároveň soundtrackom krátkeho filmu A Walk With Love and Death, ktorý režíroval Jesse Nieminen.

Zatiaľ nie je známe, kedy si budú môcť diváci a diváčky snímku pozrieť, no k dispozícii je už trailer filmu. Druhý nosič Death je radovým albumom kapely s deviatimi piesňami. Na novinke, ktorá vyjde na CD, vinyle i v digitálnej forme, sa podieľali aj Toshi Kosai, Teri Gender Bender, Joey Santiago z Pixies alebo Anna Waronker z kapely That Dog. 

Melvins vznikli v roku 1983 v Montesane v štáte Washington. Vo formácii pôsobia Buzz Osborne, Dale Crover a Steven Shane McDonald. Skupina uviedla na trh prvý album Gluey Porch Treatments v roku 1987 a odvtedy ponúkla množstvo ďalších albumov. Vlani vydali nahrávku Basses Loaded a tiež spoločnú štúdiovku s Mikeom Kunkom Three Men and a Baby. Na konte majú aj niekoľko živákov, kompilácií či EP nahrávok.

Tracklist albumu Melvins - A Walk With Love and Death: 

Love:
1 Aim High
2 Queen Powder Party
3 Street Level St. Paul
4 The Hidden Joice
5 Give It To Me
6 Chicken Butt
7 Eat Yourself Out
8 Scooba
9 Halfway to the Bakersfield Mall
10 Pacoima Normal
11 Park Head
12 T-Burg
13 Track Star
14 The Asshole Bastard

Death:
1 Black Heath
2 Sober-delic
3 Euthanasia 
4 What’s Wrong With You 
5 Edgar the Elephant 
6 Christ Hammer 
7 Flaming Creature 
8 Cactus Party 
9 Cardboro Negro 

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/melvinsarmy

Súvisiaci interpreti: Melvins