Joe Elliott z anglickej rockovej skupiny Def Leppard má už vybraté skladby, ktoré budú hrať na jeho pohrebe. Päťdesiatosemročný muzikant to prezradil v rozhovore s Kylie Olsson v relácii Music And Me.

"Uviedol som to aj v mojej poslednej vôli. Chcem, aby zazneli skladby Anthem od The Sensational Alex Harvey Band, All the Young Dudes od Mott the Hoople a pravdepodobne aj Rest In Peace od Mott the Hoople, čo zrejme nie je veľmi prekvapivá voľba, ale je to skvelá skladba. Možno nahrám vlastnú verziu a budem chcieť, aby ju potom pustili," povedal interpret.


Joseph Thomas Elliott Jr. je jedným zo zakladajúcich členov skupiny Def Leppard, s ktorou vydal jedenásť albumov. Prelomovou bola ich tretia štúdiová nahrávka Pyromania (1983), ktorú americký magazín Rolling Stone zaradil medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Ďalšie dve štúdiovky Hysteria (1987) a Adrenalize (1992) ovládli britský aj americký albumový rebríček Billboard 200.

Podľa odhadov predali Def Leppard viac ako 100 miliónov kópií albumov. Televízia VH1 ich v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov zaradila na 31. miesto a v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias zas na sedemdesiatom mieste.

Elliott bol tiež členom už nefungujúcej kapely Cybernauts, ktorá sa zameriavala na coververzie skladieb Davida Bowieho. Pôsobí aj v skupine Down 'n' Out, ktorá hrá aj vlastné verzie spomínaných Mott the Hoople.

Prečítajte si tiež: Def Leppard vydajú boxset Volume One

Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, archív)
Foto: Ross Halfin - Defleppard.com

Súvisiaci interpreti: Def Leppard, Mott The Hoople